Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portar Chelsea amenințat cu moartea

Sebastian Ujica

Actualizat 26/05/2020 la 09:10 GMT+3

Portarul celor de la Chelsea, Willy Caballero, dezvăluie momentele teribile prin care a trecut după Campionatul Mondial din 2018.

Willy Caballero, după greșeala din Argentina-Croatia, partidă de la Campionatul Mondial din Rusia 2018

Credit imagine: Imago

Willy Caballero și-a construit o carieră fantastică în Europa, trecând pe la Malaga, Manchester City și Chelsea, jucând din 2017 la londonezi. Portarul crescut de Boca Juniors nu a avut însă la fel de mult succes la echipa națională.
Deși a evoluat pentru Argentina la nivel Under 20, Caballero a debutat la naționala mare abia în 2018, la 36 de ani, într-o partidă amicală contra Croației. A început apoi Campionatul Mondial ca titular în poarta Argentinei după accidentarea lui Sergio Romero. Avea să fie ultimul să turneu final.
Caballero a fost titular în partida cu Islanda, scor 1-1, pentru ca apoi să-și păstreze locul în partida cu Croația, a doua din faza grupelor. A comis o eroare majoră la primul gol al croaților iar selecționerul Jorge Sampaoli a decis să mizeze pe Franco Armani în următoarele partide.

Amenințat cu moartea

Înfrângerea cu Croația făcea ca Argentina să fie în pericol de eliminare încă din faza grupelor, iar Willy Caballero a fost țap ispășitor. Goalkeeperul lui Chelsea își aduce aminte perfect faza la care a trimis greșit mingea către Rebic care a marcat cu un șut din voleu
Îmi aduc bine aminte greșeala care a dus la golul Croației. Am încercat să ridic mingea peste adversar dar am lovit în gazon. Mingea a prins un efect ciudat iar Rebic a înscris. Toată lumea a crezut că am vrut să driblez, dar nu a fost așa: am vrut să ridic mingea cât mai departe posibil ca să eliberez apărarea de presiune
Modric și Rakitic au înscris și ei pentru 3-0, însă Caballero a fost considerat principalul vinovat pentru eroarea neforțată. În interviul pentru cei de la Ole, Caballero spune că acel moment l-a făcut să-și schimbe planurile de viitor.
Mi-ar fi plăcut să am o nouă șansă, dar asta nu s-a întâmplat. Am înțeles și am acceptat decizia selecționerului care l-a introdus pe Armani, un portar aflat la cel mai înalt nivel. În ziua de după greșeală am început să primesc mesaje din întreaga lume. Nu a fost deloc plăcut. Au venit insulte și chiar am fost amenințat cu moartea. Asta m-a făcut să mă gândesc mult la propria familie și la viitorul profesional. Am decis ca într-o zi, dacă va fi să mă întorc în Argentina, o voi face să trăiesc acolo, cu siguranță nu să joc
Caballero mai are contract cu Chelsea până în 2021 și va rămâne la echipa lui Frank Lampard, cel care l-a trimis pe teren la 4 partide de Premier League din acest sezon după mai multe gafe ale titularului Kepa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo