Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea de film a lui Darwin Nunez, cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool

Cristian Mihală

Actualizat 13/06/2022 la 09:56 GMT+3

Darwin Nunez este noul jucător al lui Liverpool, Benfica anunțând oficial că s-a înțeles cu gruparea de pe Anfield pentru transferul uruguayanului de 22 de ani. Destinul vârfului a fost unul potrivnic, dar, în ciuda acestui fapt, fotbalistul sud-american a răzbit.

Benfica's Uruguayan forward Darwin Nunez

Credit imagine: Getty Images

Povestea lui Darwin Nunez - care a devenit cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool (75 milioane de euro + 25 de milioane sub formă de bonusuri) - e una impresionantă. Crescut într-o familie extrem de săracă, atacantul a avut parte de două operații care i-au pus în pericol cariera.

Povestea emoționantă a lui Darwin Nunez

Născut în Artigas, Darwin Nunez provine dintr-o familie care s-a confruntat cu mari probleme financiare. A avut o copilărie grea și, deși acum aceste neajunsuri sunt de domeniul trecutului, vârful a spus în repetate rânduri, în interviurile date, că nu va uita de unde a plecat.
"Da, m-am culcat de multe ori cu stomacul gol. Dar cea care mergea la somn mereu fără să mănânce a fost mama mea. Se asigura că eu și fratele meu avem ceva în farfurie, iar pentru ea, de cele mai multe ori, nu mai rămânea nimic. Nu o să uit niciodată de unde vin: dintr-o familie modestă, dar muncitoare. Tatăl meu lucra în constucții, pe șantier, în timp ce mama aduna sticle pentru a le vinde", a rememorat de curând Darwin Nunez într-un interviu, citat de Marca.

Darwin Nunez a fost aproape să abandoneze fotbalul

Puștiul uruguayan a avut primul contact cu fotbalul adevărat la 13 ani, când un scouter al lui Penarol l-a luat de la Artigas pentru a da probe de joc. Din nefericire, nu a convins și nu a fost păstrat.
Un an mai târziu, în 2014, viața i-a mai oferit o șansă, tot la Penarol. De această dată a fost pătrat, dar problemele financiare avute de familia sa au venit la pachet cu un moment de răscruce. Familia nu își permitea să îi țină pe ambii băieți la cluburi departe de casă (și fratele său a fost fotbalist), astfel că Junior s-a sacrificat: "Rămâi tu, eu mă întorc acasă", i-a transmis fratele lui Darwin, convins că acesta e mai talentat și are un viitor în sportul rege.
La 16 ani, a fost remarcat de antrenorul de la prima echipă a lui Penarol, dar ghinionul a făcut să își rupă ligamentele la scurt timp după ce s-a prezentat la antrenamentele seniorilor. Verdictul medicilor: operație și o pauză de un an și jumătate.
S-a întors în orașul natal, unde a făcut recuperarea, iar la revenirea la Penarol nu știa în ce măsură va mai fi o variantă pentru prima echipă. Leo Ramos l-a inclus însă în lot imediat și chiar l-a debutat. Tânărul atacant a intrat în primul său meci în locul lui Maxi Rodrighuez, dar durerile provocate de operație l-au determinat să termine acea partidă în lacrimi. A fost operat încă o dată, acesta fiind probabil momentul de cotitură dintr-o carieră care părea să se termine înainte de a începe.
Darwin Nunez a cochetat cu ideea de a se lăsa de fotbal, convins că problemele medicale i-au barat deja drumul spre succes, dar a strâns din dinți și a continuat. Odată revenit pe teren, eficiența în fața porții a scăzut, fiindu-i probabil și destul de frică de contactul cu fundașii adverși. A apelat la un psiholog și în 2019 i s-a ivit șansa carierei: a primit o ofertă de la modesta Almeria, dar avea șansa să fie mult mai ușor remarcat, evoluând în Spania. După un singur sezon - unul fantastic, în care a marcat 16 goluri în 30 de partide -, Benfica i-a oferit un contract pe 5 ani, plătind cea mai mare sumă din istoria clubului pentru a-l achiziționa: 24 de milioane de euro.
2 ani mai târziu, Darwin Nunez a devenit cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool, după un alt sezon fabulos: 34 de goluri în 41 de meciuri a marcat Darwin Nunez stagiunea trecută în toate competițiile (inclusiv 6 goluri în Champions League). În campionat a avut o rată de un gol la 74 de minute jucate, clasându-l între cei mai prolifici jucători din Europa la acest capitol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo