Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Emiliano Martinez, eroul din poarta lui Arsenal care va fi titular în finala FA Cup

Nicu Savin

Actualizat 31/07/2020 la 12:51 GMT+3

Emiliano Martinez a jucat un rol deosebit de important în drumul "tunarilor" spre finala FA Cup. El a devenit titularul de drept după accidentarea gravă suferită de Leno în chiar primul meci de la reluarea campionatului în Anglia. Argentinianul a fost mai mereu împrumutat la diverse echipe din 2012 încoace, dar pe acest final de sezon își trăiește momentul de glorie.

Emiliano Martinez poate fi eroul lui Arsenal în finala Cupei Angliei de mâine contra lui Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Emiliano Martinez are 27 de ani și a fost la un pas să părăsească clubul de pe Emirates după ce s-a săturat să fie împrumutat an de an. A rămas și pentru acest sezon, iar acum este la un pas să obțină cea mai mare performanță a carierei, dacă va cuceri sâmbătă Cupa Angliei.
Arsenal's Argentinian goalkeeper Emiliano Martinez

Martinez: "Tata plângea că nu poate plăti facturile"

Povestea lui Martinez este cea mai bună dovadă pentru toți fotbaliștii că nu trebuie să renunțe niciodată la visele lor. Provenit dintr-o familie umilă din Argentina, Martinez a ajuns în 2012 la Londra. În mod paradoxal, el este cel mai vechi jucător de la Arsenal, dar nu a fost niciodată un jucător de bază al echipei.
Totuși, a muncit în permanență și acum este omul care ar putea pune serios umărul la salvarea unui sezon dezamăgitor pentru echipa lui Arteta.
"Provin dintr-o familie săracă din Argentina. Părinții mei au avut mari dificultăți financiare. Când agentul meu m-a sunat și mi-a spus că am șansa să semnez pentru Arsenal, i-am văzut pe fratele meu și pe mama plângând, spunându-mi să nu plec de acasă. Dar, de asemenea, îl văzusem pe tatăl meu plângând târziu noaptea, pentru că nu putea plăti facturile.", a povestit Emiliano Martinez.
"Am fost foarte curajos să vin în Europa, dar am făcut-o pentru familia mea. Îmi amintesc ziua când am stat la masă cu ei înainte să plec. Știu exact prin ce au trecut. Locuiam în Buenos Aires, dar nu ne vedeam decât de 2 ori pe lună pentru că nu își permiteau benzina să vină să mă vadă mai des".

Bernd Leno liegt am Boden und wird von den Mannschaftsärzten von Arsenal betreut

Drama lui Leno, șansa lui Martinez

De când a ajuns la Arsenal a fost împrumutat de 6 ori, iar acest lucru a devenit frustrant și a vrut să plece. În perioada întreruperii competițiilor, Martinez a declarat că s-a antrenat din greu, ca și cum ar fi simțit că ar putea să i se dea o mare șansă. Aceasta a venit, din păcate nu așa cum și-ar fi dorit, dar accidentarea gravă a lui Leno a coincis cu șansa carierei pentru Martinez.
"Soția mea mă întreba cât eram în izolare: De ce te antrenezi atât de mult? Am crezut că aș putea avea șansa mea și uite, o am!", a declarat portarul de 27 de ani.
"Cât am stat acasă m-am antrenat din greu. Soția și fiul meu m-au ajutat la antrenamente. Am respectat toate indicațiile venite de la club privind antrenamentul individual, iar când ne-am reunit m-am simțit într-o formă extraordinară".
"Mi-ar fi plăcut ca toată familia să poată fi pe stadion să mă vadă jucând pentru trofeu în fața a 90.000 de oameni. ", a spus Martinez într-un interviu acordat presei britanice.
Portarul a spus în final că atunci când a plecat de lângă apropiații săi din Argentina le-a promis acestora că se va întoarce la ei cu o medalie. Acum are această șansă uriașă dacă Arsenal se va impune în fața lui Chelsea în finala de mâine.
Finala FA Cup dintre Arsenal și Chelsea va începe sâmbătă de la ora 19:30 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Spectacolul din FA Cup de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo