În urmă cu mai bine de 4 ani, Marko Grujic era primul jucător cumpărat de Jurgen Klopp după venirea antrenorului german la Liverpool. Tânărul mijlocaș sârb a fost adus de la Steaua Roșie, însă nu a rămas foarte mult timp alături de prima echipă a lui Liverpool.
Grujic a fost împrumutat înapoi la Steaua Roșie, pentru ca apoi să fie trimis la Cardiff și apoi la Hertha Berlin. În capitala Germaniei și-a găsit locul Grujic. A devenit indispensabil indiferent de numele antrenorului, cei de la Hertha plătind vara trecută suma de 2 milioane de lire pentru a-l avea pentru încă un sezon.
Pentru Grujic obiectivul final este însă unul: revenirea la Liverpool. Însă este foarte dificil în condițiile în care Jurgen Klopp are acolo variante precum Jordan Henderson, Fabinho, Gini Wijnaldum, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain sau Naby Keita.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Sunt toți atât de buni... Fiecare reprezintă un model pentru mine. Treaba lor este subevaluată iar nivelul lor este atât de ridicat. Joacă cu atâta intensitate, fiecare meci. La asta trebuie să aspir. Sezonul viitor, cine știe? Sper să fiu pregătit să fiu alături de ei. Asta sper | Marko Grujic, despre mijlocașii lui Liverpool

Grujic

Credit imagine: SID

Vrea să-l impresioneze pe Klopp

Doar 14 apariții a avut Grujic în tricoul lui Liverpool în cei 4 ani de când a fost cumpărat din Serbia. Însă evoluțiile din sezonul trecut au atras atenția multor echipe: a fost dorit, sub formă de împrumut, de Werder Bremen, Eintracht sau Atalanta. A ales însă continuitatea și a rămas la Hertha.
Ador să fiu aici. Am fost norocos în carieră să trăiesc în 3 orașe foarte frumoase: Belgrad, Liverpool și acum Berlin. Din primul minut în care am venit la Hertha, m-am simțit bine primit. Sunt foarte confortabil aici
În ciuda acestui lucru, pentru Grujic există un singur țel: să intre în planurile lui Jurgen Klopp din sezonul următor. Ține legătura în permanență atât cu managerul lui Liverpool, dar mai ales cu Julian Ward, cel care este responsabil la Liverpool cu jucătorii împrumutați. Ward îi monitorizează și trimite raport către Jurgen Klopp și către Michael Edwards, directorul sportiv al lui Liverpool. În cazul în care este nevoie, beneficiază și de sprijinul șefului departamentului de fitness, Andreas Kornmayer, și de șefa departamentului de nutriție, Mona Nemmer. Astfel, deși este la mare distanță de Liverpool, Grujic simte că face parte în continuare din club.
Știu că va fi dificil. Nu sunt prost. Știu că Liverpool are acum o echipă incredibilă, cea mai bună din lume. Așa că trebuie să fiu la cel mai înalt nivel doar pentru a putea avea o șansă. De asta privesc cât mai multe meciuri posibile, să învăț și să le văd nivelul.
Știu că doar îmbunătățind fiecare aspect al jocului meu pot avea o șansă. De asta am putut să accept să plec la altă echipă să joc în mod regulat. Am nevoie de minute, am nevoie să învăț jocul, când să mă apăr, când să atac, unde să mă poziționez. Defensiva reprezintă un aspect foarte important, când te uiți la Liverpool vezi că toți jucătorii se apără din greu. Fiecare jucător luptă pentru orice centimetru al terenului iar asta e impresionant. Aproape că obosești doar uitându-te la ei!

Klinsmann

Credit imagine: Getty Images

Jurgen îl pregătește pentru Jurgen

Hertha a început rău sezonul iar antrenorul echipei, Ante Covic, a fost demis. Înlocuitorul său nu are nevoie de nicio prezentare: fostul mare atacant al Germaniei, Jurgen Klinsmann! Acesta îl pregătește pentru ca Grujic să poată să-l impresioneze pe Jurgen Klopp.
Desigur, e entuziasmant. Doi Jurgen K sunt antrenorii mei, nu? Ambii reprezintă nume mari și este foarte important pentru mine să lucrez cu astfel de antrenori. Klismann este o legendă în Germania. A fost optimist din clipa în care a venit și mi-a dat încredere așa că am putut să învăț de la el. E o onoare să lucrez cu el
Grujic nu a putut să sărbătorească alături de jucătorii lui Liverpool câștigarea UEFA Champions League. A trebuit să plece deoarece avea zbor. La câteva săptămâni distanță, era din nou împrumutat. Întrebat dacă i-a fost dificil să accepte să plece de la echipă în condițiile în care Liverpool are atât de mult succes în această perioadă cu Klopp, Grujic a răspuns:
Nu a fost dificil. Ar fi ușor să lași frustrarea să vină și să te întrebi de ce trebuie să pleci, însă privesc altfel lucrurile. Vorbim de cea mai bună echipă din lume, nu uitați. Ei se așteaptă să câștige fiecare meci. Standardul este atât de ridicat și nu toți jucătorii sunt potriviți din prima clipă.
Sunt câțiva jucători tineri, precum Trent (Alexander-Arnold) sau Joe Gomez, care pot să o facă, dar alții o iau pe altă cale. Mă uit la Harry Wilson, un jucător incredibil, iar eu sunt într-o situație similară. Ne dorim să ajungem la acel nivel, însă trebuie să mergem și să jucăm fotbal pentru a reuși. Nu se întâmplă peste noapte.
E mai bine pentru mine, la vârsta mea. Dacă aveam 25-26 de ani, da, era momentul să văd dacă pot intra într-un sistem de rotație la Liverpool. Dar am 23 de ani, trebuie să produs un impact, trebuie să învăț. Trebuie să joc în mod regulat, să mă testez, să învăț totul despre corpul meu, cât poate rezista. Trebuie să învăț cine sunt, ce fel de jucător sunt
Încă sper că voi juca la Liverpool. Acum probabil muncesc mai mult decât am făcut-o toată viața mea

Premier League w22

Credit imagine: Eurosport

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25