Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea uimitoare a lui Boreham Wood, formația de liga a 5-a care a ajuns în optimile FA Cup, provocând marea surpriză

Cristian Mihală

Publicat 07/02/2022 la 09:06 GMT+2

Boreham Wood este marea surpriză din FA Cup. Formația de liga a 5-a a trecut de Bournemouth, echipă care luptă pentru promovarea în Premier League, scor 1-0.

Boreham Wood, performanță istorică în FA Cup

Credit imagine: Eurosport

Povestea incredibilă a lui Boreham Wood continuă. Echipa de liga a 5-a nu a primit încă gol în Cupa Angliei și a ajuns pentru prima oară în istorie în turul 5 (echivalentul optimilor de finală).
Duminică, veteranul de 37 de ani Mark Ricketts, care a fost coechipier la Academia lui Charlton cu managerul lui Bournemouth, Scott Parker, a fost eroul lui Boreham Wood. El a înscris un gol pe final de primă repriză, iar "cireșele" nu au putut să întoarcă rezultatul de pe tabelă, scorul rămânând 1-0 până la final.
Echipa de liga a 5-a a ajuns la 17 meciuri la rând fără înfrângere în acest sezon și, pe lângă parcursul impresionant din FA Cup, va ataca și promovarea în liga a 4-a.
Managerul lui Boreham Wood, Luke Garrard, nu a reușit să își ascundă satisfacția după meci, lucru de înțeles în contextul în care vorbim depre performanța carierei sale de până acum. Tehnicianul a recunoscut că nu se aștepta vreodată să ajungă între primele 16 formații din FA Cup și a mărturisit că se aștepta ca Bournemouth să facă scor cu echipa sa.
"Mă simt ca și cum sunt pe acoperișul lumii, emoțiile pe care le-am simțit au fost incredibile. E pur și simplu incredibil, mă gândeam înainte de meci că o să luăm 8 goluri de la Bournemouth. Nu m-am gândit nicio clipă că vom merge mai departe, speram doar să lăsăm o impresie bună. Dar băieții au fost incredibili. Toți am fost incredibili, stafful, boardul, toți. E un succes istoric al nostru, al tuturor", a spus la final Luke Garrard.
CITEȘTE ȘI:

Everton, următoarea adversară a lui Boreham Wood în FA Cup

Pentru Boreham Wood urmează Everton, în FA Cup, prilej pentru Luke Garrard să fie față în față cu doi dintre eroii săi: Frank Lampard și Ashley Cole, care a plecat de la Chelsea pentru a i se alătura bunului său prieten pe banca tehnică a "caramelelor".
"Îi iubesc pe Frank (n.r. Lampard) și pe colaboratorul său, Ashley Cole. A fost cel mai bun fundaș stânga pe care Arsenal l-a avut în istoria sa. Să pot evolua contra echipei lor e un vis devenit realitate", a mai spus Garrard.
Programul 16-imilor Cupei Angliei
Turul 5 al Cupei Angliei va aduce doar două confruntări între formații din prima ligă. Southampton - West Ham și Liverpool - Norwich sunt singurele partide între reprezentante din Premier League.
Tragerea la sorți a avut loc înainte ca toate meciurile să se încheie. Liverpool, Nottingham Forest și Boreham Wood au mers mai departe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo