Naţionala de fotbal a Senegalului a câştigat în premieră Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie găzduită de Camerun, după ce a învins Egiptul cu 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala desfăşurată la Yaounde, în care scorul a fost ''alb'' (0-0) după 90 de minute şi după prelungiri.
Senegal a avut prilejul să intre în avantaj încă din minutul 4, după ce Mohamed Abdelmonem l-a faultat în careu pe Saliou Ciss.
Evident, Mane și-a asumat lovitura de departajare, iar Salah, care îl cunoaște foarte bine pe Sadio, a mers la coechipierul din poartă, Gabaski, pentru a-l sfătui ce colț să aleagă. Mane a sesizat și a mers către cei doi, transmițându-i portarului, cu mâna la gură, un mesaj. Apoi, senegalezul a făcut semn spre partea stângă. Cert e că acest joc psihologic a fost câștigat de Salah&Co, pentru că Mane a executat slab, iar portarul Egiptului a reușit să pareze.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
CITEȘTE ȘI:
REAL MADRID, VICTORIE CHINUITĂ CU GRANADA! ÎN LIPSA LUI BENZEMA, ASENSIO A FOST EROUL MADRILENILOR

Mane l-a consolat pe Salah, după finala Cupei Africii

La final, Salah nici nu a avut prilejul să bată lovitura de la 11 metri, colegii săi ratând în două rânduri înainte ca starul lui Liverpool să poată executa penaltyul decisiv. Colegul său de la club, Sadio Mane, a mers și l-a consolat pe Mo, după ce Egipt a ratat prilejul de a câștiga Cupa Africii.
"Leii din Teranga" şi-au trecut în palmares primul lor titlu continental, după ce au pierdut finalele din 2002 şi 2019.
Egiptul a ratat şansa de a cuceri al optulea titlu de campioană a Africii, dar rămâne deţinătoarea recordului de trofee continentale (1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008, 2010).
Senegalul a fost echipa mai bună în finală şi şi-a creat mai multe ocazii clare de gol, dar portarul egiptean Abou Gabal a avut evoluţie remarcabilă
Ediţia precedentă a competiţiei fusese câştigată de Algeria, 1-0 în finala cu Senegalul. Gazda acestei ediţii, Camerunul, a obţinut locul al treilea, sâmbătă, după 5-3 la loviturile de departajare cu Burkina Faso.
Titlul de golgheter a revenit atacantului camerunez Vincent Aboubakar, cu 8 goluri.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26