Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League: 8 echipe se bat pentru cupele europene, înainte de ultima etapă. Calcule

Cristian Mihală

Actualizat 20/05/2021 la 08:51 GMT+3

A mai rămas o singură etapă din Premier League, cel mai puternic campionat din lume. 8 formații păstrează șanse pentru a evolua în Europa, sezonul viitor.

Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino (L) celebrates scoring his team's first goal with Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah during the English Premier League football match between Burnley and Liverpool at Turf Moor

Credit imagine: Getty Images

Dacă retrogradatele din Premier League se știu de aproape două săptămâni - Sheffield United, WBA și Fulham -, lupta pentru locurile de Liga Campionilor și Europa League rămâne palpitantă până la finalul rundei 38.
City e campioană, iar United nu mai poate pierde locul secundă, însă pentru locurile 3-4 există o bătălie strânsă. Leicester a fost aproape tot sezonul în primele 4, dar înfrângerea cu Chelsea, din campionat, a retrogradat-o pe 5. "Vulpile" mai au doar o șansă să se califice în Champions League: să învingă pe Spurs, în ultima etapă, și să spere că Chelsea sau Liverpool se vor încurca.
Pentru cele două, misiunea e simplă, un succes cu Aston Villa, respectiv Palace garantându-le un loc în top 4. În ceea ce o privește pe trupa lui Tuchel, aceasta trebuie să obțină fix rezultatul pe care Vardy&Co îl fac contra lui Spurs. Cu alte cuvinte, Chelsea își permite chiar să plece învinsă de pe Villa Park, dacă Leicester va fi învinsă de Tottenham.

Un singur loc de Europa League disponibil: West Ham, mare favorită

Leicester a câștigat Cupa, astfel că, dacă nu va prinde loc de Liga Campionilor - foarte probabil - locurile 5 și 6 din Premier League vor merge în Europa League. Dar trupa lui Brendand Rodgers nu poate coborî mai jos de locul 5, indiferent ce se întâmplă în ultima etapă. Ca atare, doar locul 6 mai e disponibil pentru EL. Pentru el se luptă West Ham, Tottenham și Everton, "ciocănarii" fiind mari favoriți grație avansului de 3 puncte pe care îl au. Trupa lui Moyes are nevoie de un egal acasă, cu Southampton, pentru a termina stagiunea pe 6.
Există și un loc pentru Conference League, dar cum această competiție nou creată nu aduce mari beneficii în plan financiar, probabil că formațiile din Premier League ar prefera să îl evite. Pentru acest loc 7 se luptă Tottenham, Everton și Arsenal. Și Leeds ar putea termina pe 7, dar are nevoie ca toate cele trei formații aflate mai sus de ea în clasament să se încurce, scenariu improbabil.
Programul ultimei etape în Premier League (duminică, ora 18:00)
  • Arsenal - Brighton
  • Aston Villa - Chelsea
  • Fulham - Newcastle
  • Leeds - West Brom
  • Leicester - Spurs
  • Liverpool - Palace
  • Manchester City - Everton
  • Sheffield United - Burnley
  • West Ham - Southampton
  • Wolves - Manchester United
Clasamentul în Premier League
Clasament Premier League
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo