Dacă retrogradatele din Premier League se știu de aproape două săptămâni - Sheffield United, WBA și Fulham -, lupta pentru locurile de Liga Campionilor și Europa League rămâne palpitantă până la finalul rundei 38.
City e campioană, iar United nu mai poate pierde locul secundă, însă pentru locurile 3-4 există o bătălie strânsă. Leicester a fost aproape tot sezonul în primele 4, dar înfrângerea cu Chelsea, din campionat, a retrogradat-o pe 5. "Vulpile" mai au doar o șansă să se califice în Champions League: să învingă pe Spurs, în ultima etapă, și să spere că Chelsea sau Liverpool se vor încurca.
Pentru cele două, misiunea e simplă, un succes cu Aston Villa, respectiv Palace garantându-le un loc în top 4. În ceea ce o privește pe trupa lui Tuchel, aceasta trebuie să obțină fix rezultatul pe care Vardy&Co îl fac contra lui Spurs. Cu alte cuvinte, Chelsea își permite chiar să plece învinsă de pe Villa Park, dacă Leicester va fi învinsă de Tottenham.
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 16 ORE

Un singur loc de Europa League disponibil: West Ham, mare favorită

Leicester a câștigat Cupa, astfel că, dacă nu va prinde loc de Liga Campionilor - foarte probabil - locurile 5 și 6 din Premier League vor merge în Europa League. Dar trupa lui Brendand Rodgers nu poate coborî mai jos de locul 5, indiferent ce se întâmplă în ultima etapă. Ca atare, doar locul 6 mai e disponibil pentru EL. Pentru el se luptă West Ham, Tottenham și Everton, "ciocănarii" fiind mari favoriți grație avansului de 3 puncte pe care îl au. Trupa lui Moyes are nevoie de un egal acasă, cu Southampton, pentru a termina stagiunea pe 6.
Există și un loc pentru Conference League, dar cum această competiție nou creată nu aduce mari beneficii în plan financiar, probabil că formațiile din Premier League ar prefera să îl evite. Pentru acest loc 7 se luptă Tottenham, Everton și Arsenal. Și Leeds ar putea termina pe 7, dar are nevoie ca toate cele trei formații aflate mai sus de ea în clasament să se încurce, scenariu improbabil.
Programul ultimei etape în Premier League (duminică, ora 18:00)
  • Arsenal - Brighton
  • Aston Villa - Chelsea
  • Fulham - Newcastle
  • Leeds - West Brom
  • Leicester - Spurs
  • Liverpool - Palace
  • Manchester City - Everton
  • Sheffield United - Burnley
  • West Ham - Southampton
  • Wolves - Manchester United
Clasamentul în Premier League
https://i.eurosport.com/2021/05/20/3136176.png
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 16 ORE
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
IERI LA 15:22