În acest weekend are loc marele derby al Angliei, United - Liverpool, iar Salah e văzut de mulți omul care va fi decisiv pentru "cormorani" în duelul cu o echipă a lui Solskjaer aflată în criză.
Salah are 11 goluri în ultimele 9 partide pentru Liverpool, în toate competițiile, fiind primul fotbalist din istoria trupei de pe Anfield care marchează în atâtea partide la rând.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04
Se vorbește tot mai mult despre Balonul de Aur pentru egiptean, prilej pentru presa din Vest să realizeze un interviu cu primul său antrenor din Europa. În 2012, Mo sosea la Basel, însă în primele antrenamente a dezamăgit. Din fericire pentru elvețieni, a fost vorba doar de o acomodare la vremea din Elveția, în scurt timp Salah devenind de neoprit.
CITIȚI ȘI:
WHO’S BETTER | RONALDO VS SALAH, DUELUL SĂPTĂMÂNII DIN MANCHESTER UNITED-LIVERPOOL

Salah și primele antrenamente la Basel

Heiko Vogel, antrenorul lui Basel în perioada 2009-2012, și-a amintit primele antrenamente ale lui Salah la formația pe care o conducea acum aproape un deceniu.
"Gegge Heit (n.r. directorul sportiv de la Basel) și cu mine i-am spus: "Antrenează-te cum vrei, am luat deja decizia de a transfera, nu trebuie să simți presiune". În prima zi, am crezut că are un frate geamăn și că l-a trimis pe el la antrenament. În a doua zi a fost ceva mai bine, dar sub nicio formă nu s-a mișcat bine, nu era ce voiam deloc. A venit însă și a treia zi de antrenamente: i-a distrus pe toți, a fost de neoprit. Nu a fost nervos în primele două zile, nu e vorba de asta, îl simțeam că are încredere, dar abia venise din nordul Africii, unde era foarte cald, și a avut nevoie de câteva zile să se acomodeze. E mereu greu când schimbi mediul în care joci, mai ales dacă nu știi limba. Dar ce a făcut în acea a treia zi a fost extraordinar, a fost atât de agil, atât de exploziv. Când avea mingea la piciorul stâng, știam că va fi gol. Dar Momo nu era un jucător individualist, avea mereu grijă și de colegii lui. Ne-am felicitat imediat că am reușit să îl transferăm", a dezvăluit Heiko Vogel pentru Spox.
Salah a evoluat doar două sezoane la Basel, fiind rapid ochit de scouterii lui Chelsea, care l-au transferat în 2014. Nu s-a impus pe Stamford Bridge, fiind împrumutat la Fiorentina și Roma, formația din Cetatea Eternă transferându-l definitiv în 2015. În capitala Italiei a evoluat din ce în ce mai bine și, după 15 goluri în 31 de meciuri în sezonul 2016-2017, Liverpool l-a transferat pentru 43 de milioane de lire (cu tot cu bonusuri).
14 goluri și 4 assisturi are Salah în acest sezon pentru Liverpool, în 11 meciuri jucate în toate competițiile.
Partida United - Liverpool, marele derby al fotbalului englez, se dispută duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Cupa Mondială FIFA
Deschamps, luat la rost pentru selecția din naționala Franței! "Cel mai slab mijloc din istorie"
10/11/2022 LA 12:47