Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG se chinuie fără Thiago Silva și Cavani, jucători care strălucesc acum în Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2020 la 12:12 GMT+2

Directorul sportiv al celor de la Paris-Saint-Germain, Leonardo, a spus că renunțarea la serviciile veteranilor din lotul lui Tuchel a fost o greșeală din partea clubului parizian.

Thiago Silva & Cavani

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ivan
Thiago Silva și Cavani evoluau în capitala Franței din 2012 și, respectiv, 2013, iar vara trecută amândoi și-au terminat contractele pe Parc de Princes. Clubul parizian nu a venit cu opțiunea de prelungire pentru niciunul dintre ei. Thiago Silva (36 de ani) a semnat gratis cu Chelsea și s-a adaptat imediat la stilul din Premier League. Cu fundașul brazilian în teren, formația lui Lampard a încasat un singur gol în ultimele 5 partide. Silva a și reușit să înscrie pentru Chelsea în victoria 4-1 cu Sheffield United din ultima etapă.
De cealaltă parte, Cavani (33 de ani) a marcat și el primul gol în tricoul Diavolilor Roșii, în succesul cu 3-1 de pe terenul lui Everton din acest weekend. Victoria de pe Goodison a ridicat din presiunea de pe umerii lui Solskjear, după înfrângerile recente cu Arsenal și Istanbul Basaksehir.

PSG are un debut de sezon dificil

Parizienii au fost loviți din plin de ghinionul accidentărilor și i-au pierdut pe Mauro Icardi, Neymar și Kylian Mbappe. Echipa lui Tuchel a ajuns sezonul trecut până în finala Champions League însă, în această stagiune, lucrurile sunt mult mai complicate. PSG este pe primul loc în Ligue 1, dar parizienii au pierdut 2 din primele 3 meciuri disputate în Champions League. Marele vis al lui Nasser Al-Khelaifi pare departe de a se îndeplini, PSG fiind doar pe locul al treilea în ierarhia grupei H și în pericol să părăsească Champions League încă din faza grupelor.

Leonardo recunoaște că PSG resimte absențele lui Thiago Silva și Cavani

Directorul sportiv al clubului de pe Parc de Princes a declarat că plecările celor doi veterani au influențat debutul ezitant de sezon al parizienilor. Deși ambii se află pe final de carieră, Thiago Silva și Cavani încă sunt capabili de a evolua la cel mai înalt nivel. În acest context, Leonardo a recunoscut că PSG a comis o greșeală lăsându-i pe cei doi să părăsească formația de pe Parc de Princes.
"Am purtat negocieri cu ambii jucători dar nu am putut să le oferim exact ceea ce își doreau. Nu am căzut de acord asupra detaliilor financiare și a aspectelor generale din contractele lor. Am decis ca în acest sezon să contăm pe Marquinhos și Kimpembe. A fost o decizie grea pentru noi și poate că am făcut o greșeală", a declarat Leonardo.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo