Transferul columbianului de la Real Madrid la Everton a fost printre cele mai importante transferuri ale verii de până acum. Columbianul nu mai era dorit de Zidane la Real Madrid, iar Carlo Ancelotti l-a convins să accepte să meargă în Premier League, unde iatlianul conduce un proiect interesant la Everton.
Columbianul a acceptat oferta "caramelelor", dar suma pentru care s-a făcut această tranzacție rămâne în continuare un mister. O mare parte a presei a scris imediat după transfer că ar fi vorba despre aproximativ 25 de milioane de €, dar jurnaliștii britanici de la recordings.com insinuează că Realul nu a încasat nici un ban.
Dorința clubului madrilen de a renunța la Rodriguez era la fel de mare ca cea a jucătorului de a pleca, astfel că cele 2 părți au ajuns la un numitor comun și contractul columbianului a fost reziliat amiabil, astfel că acesta a plecat la Everton fără nici un ban. Totuși, Real Madrid va încasa un procent dintr-un eventual transfer, dacă Rodriguez va fi vândut în următorii 2 ani.
Fotbal
Valderrama a renunțat la celebra podoabă capilară, la 60 de ani. Cum arată acum legenda Columbiei
05/11/2021 LA 09:19
https://i.eurosport.com/2020/07/08/2846939.jpg
În aceste condiții, toate cele 3 părți implicate în această afacere au ieșit mulțumite: Realul a scăpat de un jucător cu un salariu foarte mare, care nu intra în vederile antrenorului, Everton se alege cu un jucător valoros fără a plăti vreun ban, iar Jamez Rodriguez are șansa de a-și relansa cariera într-un campionat foarte puternic, sub conducerea unui antrenor care îl apreciază și care îi va da credit total în noua stagiune. Primul meci al lui James Rodriguez în tricoul lui Everton ar putea fi duminică, în prima etapă din Premier League, când "caramelele" întâlnesc în deplasare pe Tottenham.
Mai sunt doar 2 zile până la startul noii ediții din Premier League, care va debuta sâmbătă, 12 septembrie, ora 14:30, cu duelul londonez dintre Fulham și Arsenal. Partida va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate la Eurosport.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
22/09/2021 LA 10:50
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
22/09/2021 LA 07:16