Transferul spaniolului la campiona Angliei a fost considerat o mișcare excelentă, iar debutul său a confirmat acest lucru. Deși a participat la numai 2 antrenamente alături de echipa lui Klopp, Thiago a fost aruncat în luptă la pauza meciului cu Chelsea din etapa a 2-a din Premier League, iar în cele 45 de minute jucate și-a demonstrat clasa.
Calitățile lui Thiago și-au pus amprenta imediat asupra jocului, iar statisticele au scos la iveală lucruri uluitoare. Spaniolul a atins mingea de 89 de ori, dintre care 75 au fost pase exacte, mai mult decât oricare jucător de la Chelsea pe tot parcursul celor 90 de minute.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Astfel de statistici se contabilizează în Premier League numai din 2003 încoace, dar de atunci niciun jucător care a jucat doar 45 de minute nu a reușit o asemenea performanță.
Evoluția lui Thiago de ieri confirmă faptul că Jurgen Klopp a luat o piesă perfectă în angrenajul echipei sale, care va deveni o mașinărie și mai eficientă pe viitor, având în vedere că Thiago a fost abia la primul său meci, deci relațiile de joc cu noii coechipieri nu sunt deloc închegate.
Cu o ușurință incredibilă, Thiago a făcut lumină în jocul lui Liverpool, având capul mereu ridicat și jucând de cele mai multe ori dintr-o singură atingere, iar ingeniozitatea și dezinvoltura sa au dat impresia că se află de o viață la această echipă, nicidecum că a semnat doar acum câteva zile.
În ultima vreme, Jurgen Klopp a fost puțin irascibil fiind asaltat de întrebări cu privire la faptul că Liverpool nu făcuse nici un transfer important, iar la finalul jocului cu Chelsea antrenorul german s-a arătat extrem de entuziasmat de felul în care noul său elev și-a pus amprenta asupra echipei.
"A fost excelent. A avut timing de top, aș spune. El nu este încă obișnuit cu gândirea noastră și Bayern a jucat diferit față de noi. Apărarea a fost dificilă pentru el, dar în jocul cu mingea a fost perfect.", a declarat Klopp la finalul partidei.
Este evident că Liverpool nu a avut cel mai bun ritm în primele 2 etape din acest sezon, dar cu trecerea timpului acest aspect se va îmbunătăți în mod cert, iar prezența lui Thiago Alcantara la mijlocul terenului îi va ajuta enorm pe "cormorani" în încercarea de a-și apăra titlul în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25