Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revolta care a amânat derby-ul Man United – Liverpool. Filmul evenimentelor de pe Old Trafford

Irina Aldea

Publicat 03/05/2021 la 08:31 GMT+3

Fanii lui Manchester United au organizat duminică proteste de amploare pe Old Trafford, iar derby-ul mult așteptat dintre Man United și Liverpool a fost amânat, ca urmare a deciziei luate de oficialii Premier League și reprezentanții celor 2 echipe.

Manchester United - Liverpool proteste

Credit imagine: Getty Images

Conflictul deschis dintre fanii lui Manchester United și patronatul clubului a degenerat duminică, după un protest organizat pe stadionul Old Trafford. Supărați pe faptul că echipa favorită a aderat la proiectul eșuat al Super Ligii, ultrașii "diavolilor" au pătruns pe arenă, chiar înaintea meciului așteptat de toată suflarea microbistă contra campioanei din Premier League, Liverpool.
Sute de fani ai lui Manchester United au pătruns pe gazon, iar mii s-au adunat în fața stadionului pentru a protesta la adresa patronului clubului. În aceste condiții, meciul cu Liverpool a fost amânat. Scandalul de amploare nu s-a stins cu ușurință. Suporterii au blocat intrarea în hotelul echipei, iar arbitrul întâlnirii a intrat cu dificultate în interiorul stadionului.
Manchester United - Liverpool proteste

Ultrașii lui Manchester United au pornit o adevărată revoluție împotriva patronatului clubului

Sute de fani au reușit să intre în stadion și au ajuns până pe gazon, aprinzând torțe și înjurând patronatul clubului pe care-l susțin. Toată neînțelegerea dintre fani și conducere a pornit de la faptul că patronul clubului a vrut să înscrie echipa în Superliga Europei, un proiect menit să adune într-o ligă privată "bogații Europei". "Poți să cumperi clubul, dar nu ne poți cumpăra sufletele", scrie pe cartoanele purtate de unii suporteri.
În condițiile în care ultrașii nu au putut fi opriți prin niciun mijloc de comunicare, partida cu Liverpool a fost amânată, iar Man United riscă acum chiar depunctarea. Oficialii Premier League și reprezentanții celor două cluburi au discutat chiar și despre posibilitatea de a amâna meciul din cauza regulilor COVID. Totuși, această posibilitate este puțin probabilă, asta pentru că suporterii nu au ajuns la vestiare, chiar dacă au pătruns cu ușurință pe gazon.

Filmul evenimentelor înainte de revolta fanilor lui Manchester United, care a dus la amânarea derby-ului cu Liverpool

Ultrașii lui Manchester United au plecat spre stadionul Old Trafford cu câteva ore înaintea startului partidei cu Liverpool, meci care trebuia să începe la 18.30, ora României, în direct pe Eurosport 1. Fanii s-au manifestat inițial pașnic, ei alegând să scandeze împotriva familiei Glazer. "Revoluția" ar fi izbucnit cu doar două ore înainte de meci, la ora 16, ora României.
The Athletic precizează că fanii au luat cu asalt Old Trafford după ce au lansat câteva artificii asurzitoare în afara stadionului, moment în care au pătruns în incinta arenei. Nu mai puțin de 200 de fani au intrat apoi pe gazon, iar forțele de ordine nu au putut face aboslut nimic din cauza raportului disproporțional de forțe.
Manchester United - Liverpool proteste
În timul revoltei de pe Old Trafford, fotbaliștii lui Ole Gunnar Solskjaer, care erau cazați la Hotelul Lowry, au fost baricadați, iar autocarul nu a fost lăsat să plece spre stadion. În apropierea stadionului, fanii au mai vrut să dea o lovitură puternică și au căutat să-l atace pe Jamie Carragher, legenda lui Liverpool. Ultrașii s-au repliat rapid și au revenit la scopul principal: scandări cu impact puternic împotriva familiei Glazer.
Deși ura fanilor lui Manchester United pentru familia Glazer a debutat în 2003, atunci când Malcolm Glazer a apărut în peisaj, ruptura definitivă s-a produs în urma implicației pe care clubul de pe Old Trafford a avut-o la proiectul privind SuperLiga Europei. Presa din Marea Britanie anunță că ultrașii lui Man United nu pot privi protestul de duminică drept o victorie, asta pentru că familia Glazer nu are de gând să facă niciun pas în spate din contextul gestionării situației financiare a clubului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Programul Premier League 1-2 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo