În perioada când era jucător la Chelsea, Lampard era una dintre cele mai influente voci din vestiar și nu de puține ori s-a scris că putearea jucătorilor la clubul londonez este mai mare decât la alte echipe.
După demiterea sa de astăzi, presa britanică a scos de la naftalină unele declarații făcute de Lampard cu mai mulți ani în urmă, în care acesta vorbea despre mandatul lui Andre Villas Boas la Chelsea, antrenor care a fost demis după doar 9 luni de la instalare. Acele declarații s-au întors acum împotriva lui Lampard, deoarece s-ar potrivi de minune și în cazul său.
"Jucătorii nu au avut nici un rol în demiterea sa. Andre Villa Boas își jucase cărțile și nu funcționase. Poate era prea tânăr sau poate provocarea a venit prea devreme pentru el.", spunea Lampard în 2014.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
În mod ironic, contestatarii lui Lampard îi pot aminti foarte ușor de acele cuvine și spune că și el s-a grăbit să o preia pe Chelsea, după numai un an de experiență, și acela în Championship, la Derby County, nu în Premier League.

Lampard, acuzat în 2012 că a dontribuit la demiterea lui Villas Boas de la Chelsea

La vremea demiterii lui Villas Boas (martie 2012), presa engleză a speculat că jucătorii importanți ai echipei, printre care și Lampard, au făcut presiuni asupra lui Abramovich să îl dea afară pe portughez.
În interviul acordat în urmă cu 7 ani, Lampard a infirmat acele zvonuri, spunând că nu e genul de jucător care face asemenea lucruri: "Mulți oameni au spus că Villas Boas sau Scolari sau alți manageri au plecat de la Chelsea din cauza jucătorilor. Sunt complet sincer. OK, eu și Villas Boas nu eram foarte apropiați, dar nu sunt genul care să acționeze împotriva managerului."
Acea demitere a fost de bun augur pentru Chelsea, deoarece clubul a câștigat în acel sezon singurul trofeu UEFA Champions League din palmares, sub conducerea interimarului Roberto Di Matteo.
Presa engleză speculează că Lampard "a fost învins cu armele lui", deoarece a pierdut sprijinul celor mai importanți jucători din actualul lot al lui Chelsea, iar de acolo până la rezultatele foarte slabe a fost un singur pas.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41