Roman Abramovich a devenit proprietarul lui Chelsea cu aproape 18 ani în urmă. Clubul din vestul Londrei era unul de pluton până la venirea sa la conducere, dar apoi a devenit un club de talie mondială, câștigând 4 titluri în Premier League și un trofeu UEFA Champions League în această perioadă.
Investițiile financiare uriașe ale lui Abramovich au contribuit esențial la aceste performanțe, iar miliardarul rus a dezvăluit că a avut două mari obiective în momentul când a devenit proprietarul echipei de pe Stamford Bridge.
"Am avut două obiective: să creez o echipă de talie mondială și să mă asigur că clubul joacă un rol pozitiv în societate. În primul rând, atunci când spui ceva, trebuie să te ții de cuvânt. Cred cu tărie asta, mai ales dacă ești o persoană care nu vorbește prea mult. Deci, ceea ce spui este foarte important.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
ACUM 8 ORE
În al doilea rând, fotbalul face parte din societate societate, iar societatea face parte din fotbal. Deci, starea naturală a lucrurilor este ca fotbalul să fie implicat, să sprijine comunitatea și să fie prezent în comunitate.", a declarat Abramovich pentru Forbes, citat de football.london.

Roman Abramovich: "Scopul meu este să continuăm să câștigăm trofee"

Rusul nu are de gând să se oprească aici și a menționat că deși a obținut succese remarcabile cu Chelsea, ambițiile sunt la fel de mari și pe viitor: "Ambițiile sunt la fel de mari acum ca atunci când am devenit proprietar și sper că se poate vedea asta prin munca pe care am făcut-o pe teren și în afara terenului în ultimii 17 ani.
Cred că trofeele vorbesc de la sine și arată ceea ce noi, ca și club, am reușit să realizăm de-a lungul acestor ani și scopul meu este să continuăm să câștigăm trofee și să construim pentru viitor.
Chelsea are o istorie foarte bogată și mă simt extrem de norocos că am jucat un rol în asta. Clubul a fost aici înaintea mea și va fi aici după mine, dar treaba mea este să mă asigur că avem cât mai mult succes astăzi, dar și că echipa va avea viitor. De aceea succesul academiei noastre de la Cobham este atât de important pentru mine."
Chelsea a avut un debut greu de sezon, dar după numirea lui Thomas Tuchel pe bancă echipa și-a revenit și are o serie impresionantă. Londonezii sunt pe locul 4 în Premier League și au o mare șansă să ajungă în semifinalele Champions League, deoarece sunt favoriți clari în duelul cu FC Porto din sferturile de finală.
De asemenea, echipa lui Tuchel este în sferturile Cupei Angliei, unde va juca mâine, în direct la Eurosport cu Sheffield United, de la ora 15:30.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14