''Recunosc, aş fi putut face multe greşeli din cauza consumului excesiv de alcool. Puteam conduce în stare de ebrietate, puteam omorî pe cineva sau m-aş fi putut sinucide. Ştiam că am nevoie de ajutor, pentru a mă salva, dar şi pentru a-mi salva familia. În urmă cu ceva ani nu aş fi putut mărturisi asta, acum pot'', a spus Rooney.
Rooney, actualul antrenor al echipei Derby County (D2), a afirmat că obişnuia să consume alcool în cursul carierei sale pentru a combate stresul, conform unui interviu acordat publicaţiei Mail on Sunday.
CITEŞTE ŞI:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 4 ORE
RONALDO&CO S-AU SĂTURAT DE RANGNICK. PE CINE VOR NEAPĂRAT ANTRENOR LA MANCHESTER UNITED

Presiunea prea mare l-a făcut pe Rooney să se îndrepte spre alcool

Descoperit la 16 ani de Everton şi propulsat star al fotbalului englez la 18 ani, după participarea la EURO 2004 cu naţionala Angliei, transferat apoi la Manchester United, Rooney a avut numeroase probleme din cauza consumului de alcool.
"Am făcut multe greşeli când eram tânăr, unele sunt în presă, altele nu", a povestit el în interviul acordat înaintea lansării documentarului "Rooney" pe platforma video Amazon Prime.
"Pentru a gestiona toate problemele, cu toate relatările din presă, pentru a gestiona relaţia mea cu antrenorul de la acea vreme (Alex Ferguson), dar şi cu familia pe atunci, era foarte dificil", a adăugat el.
"În primii mei ani la Manchester United, probabil până l-am avut pe fiul meu Kai (în 2009), eu mă izolam total. Nu ieşeam niciodată. Uneori aveam câteva zile de repaus şi mă închideam în casă pentru a bea şi a uita tot. Izolându-mă singur mă făcea să uit de anumite probleme cu care mă confruntam. Erau beţii", a recunoscut el.
"Presiunea de a juca pentru ţara ta, presiunea de la Manchester United, presiunea anumitor lucruri care apăreau în presă îmi provocau angoase", a adăugat Rooney.
Dar toate acestea nu l-au împiedicat să câştige cinci campionate ale Angliei şi o Ligă a Campionilor cu Manchester United, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului, dar şi de la echipa naţională.
La 36 de ani, Rooney a deschis un nou capitol în cariera sa ca antrenor la Derby, echipă care se confruntă cu probleme financiare care ameninţă existenţa clubului.
Sursa: Agerpres
Premier League
Ronaldo, ironizat de Rooney, după ce l-a făcut invidios! I-a amintit subtil de rivalitatea cu Messi
08/04/2022 LA 11:04
Premier League
Wayne Rooney și Patrick Vieira au fost incluși în Premier League Hall of Fame
23/03/2022 LA 15:02