Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo&Co s-au săturat de Rangnick. Pe cine vor neapărat antrenor la Manchester United

Cristian Mihală

Publicat 11/02/2022 la 09:37 GMT+2

Ralf Rangnick nu va mai rămâne, aproape sigur, la Manchester United, din vară. Fotbaliştii nu îl doresc, aceştia comunicându-le deja oficialilor că vor să fie antrenaţi de Mauricio Pochettino începând cu vara acestui an.

Cristiano Ronaldo și Ralf Rangnick

Credit imagine: Getty Images

Demiterea lui Ole Gunnar Solksjaer era absolut necesară, având în vedere cum a arătat United în derbyurile cu Liverpool şi City, dar plecarea norvegianului nu a rezolvat problema de fond la United. Ralf Rangnick, un exponent al contra-pressingului, mentor pentru Klopp sau Tuchel, nu a reuşit să îşi impună ideile, astfel că mai e mult până când criza formaţiei de pe Old Trafford să se termine.
Cu doar 5 victorii în ultimele 11 partide în toate competiţiile, "diavolii" nu au nici măcar siguranţa locului 4, iar fotbaliştii par că şi-au pierdut total încrederea în Rangnick. Acesta a fost adus ca interimar, până în vară, dar exista o posibilitate reală ca germanul să continue, dacă va obţine rezultate. Această variantă are şanse nule, anunţă cotidianul portughez record.pt, în contextul în care neamţul a pierdut total vestiarul.
Nu doar lusitanii din lot, în frunte cu Ronaldo, nu îl văd ca pe o soluţie de viitor, dar nici englezii nu şi-l mai doresc. Potrivit sursei citate, liderii vestiarului le-au trimis deja şefilor să nu se gândească să prelungească şederea lui Rangnick pe banca tehnică, făcând lobby pentru Pochettino. În special internaţionalii englezi din lot vor acest lucru, impresionaţi de cuvintele frumoase spuse de Kane despre argentinian, în cantonamentele echipei naţional.
CITEŞTE ŞI:

Pochettino a fost dorit şi în toamnă la United. Zidane, aproape de PSG

Şansele ca Pochettino să ajungă pe Old Trafford sunt mari, în contextul în care sud-americanul a fost curtat insistent de şefii lui United imediat după demiterea lui Solskjaer. Argentinianul îşi doreşte şi el să revină în Premier League, dar nu a găsit la vremea respectivă înţelegere din partea conducerii lui PSG.
În vară, lucrurile se vor schimba fundamental, cel mai probabil. Legat de contract cu formaţia pariziană până în 2023, Pochettino va fi lăsat să plece liber, marele pariu al lui Al Khelaifi fiind Zidane.
De altfel, s-a speculat zilele trecute că Zizou chiar ar fi dorit să preia echipa în această iarnă, dar a renunţat la idee când a văzut că adversara PSG-ului din optimile Ligii Campionilor e Real Madrid, formaţia la care a scris istorie.
Iniţial, s-a speculat că fostul mare internaţional francez ar refuza orice propunere de la o formaţie de club, dorindu-şi postul de selecţioner al "cocoşilor". Între timp, neavând garanţii ferme din partea Federaţiei că îi va lua locul lui Deschamps după Mondialul din Qatar, Zidane pare să fi luat în calcul tot mai serios propunerea lui PSG.
Manchester United este pe locul 6 în clasament, la un singur punct de West Ham. Marea problemă a "diavolilor" e că Arsena şi Tottenham, formaţii care se luptă de asemenea pentru locul 4, au cu una, respectiv cu două meciuri mai puţin disputate.
Sâmbătă, Manchester United întâlneşte pe Southampton, de la ora 14:30. Va fi o dispută dificilă pentru formaţia de pe Old Trafford, în contextul în care "sfinţii" sunt plini de încredere după remiza cu City şi victoria de pe terenul lui Tottenham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo