Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schimbă Klopp sistemul odată cu transferul lui Darwin Nunez? Așa va arăta Liverpool, varianta 2022-2023

Cristian Mihală

Publicat 13/06/2022 la 10:24 GMT+3

Transferul lui Darwin Nunez la Liverpool ar putea să aducă și o schimbare de sistem pe Anfield. Tot mai multe voci sunt de părere că Jurgen Klopp ar trebui să apeleze la un modul 4-2-3-1.

Erneut Teammanager des Jahres: Jürgen Klopp

Credit imagine: SID

În istoria recentă, fie că Liverpool a fost condusă de pe bancă de Brendan Rodgers sau Jurgen Klopp, "cormoranii" ne-au obișnuit cu un sistem clar, 4-3-3. Venirea lui Darwin Nunez - cel mai scump jucător din istoria clubului - ar putea să îl determine pe tehnicianul german să schimbe modulul.
La Dortmund, Klopp a evoluat în multe momente în 4-2-3-1, Lewandowski fiind sprijinit de o linie de 3 formată din Blaszczykowski, Reus și Groskreutz. Venirea la Liverpool l-a făcut pe german să devină partizanul modulului 4-2-3-1, jucătorii din lot justificând pe deplin o astfel de așezare.
În ultimii doi ani, însă, lucrurile s-au schimbat fundamental. La mijloc, Liverpool nu a mai arătat aceeași consistență, în schimb, în atac, au fost aduși jucători world-class. Diogo Jota și în special Luis Diaz au fost super-transferuri pentru "cormorani", dar asta nu l-a determinat pe tehnicianul german să schimbe sistemul.

4-2-3-1, sistemul ideal pentru lotul actual al lui Liverpool, după transferul lui Darwin Nunez

Acum, însă, lucrurile se pot schimba. Dacă Mane era un jucător versatil, capabil să joace "9" fals sau în bandă, Darwin Nunez, fotbalistul adus cu 100 de milioane de euro de la Benfica, e un vârf de careu, un golgheter pur-sânge.
Cum Liverpool are în lot în acest moment 5 jucători de clasă mondială în atac - Salah, Darwin Nunez, Diogo Jota, Luis Diaz și Firmino -, un sistem 4-2-3-1 pare mult mai justificat. Mai ales că e de așteptat ca Salah și Darwin Nunez să joace majoritatea partidelor, ceea ce ar limita mult minutele celorlalți pe teren.
Ca atare, tot mai mulți specialiști din Regat vorbesc despre un nou sistem pe care Klopp are de gând să îl implementeze în această vară, care pare să se preteze mult mai bine pe componența actualului lot al "cormoranilor".
Cum ar arăta Liverpool în 4-2-3-1
  • Alisson - Alexander Arnold, Konate (Matip), Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara (Henderson) - Salah, Firmino, Luis Diaz - Darwin Nunez
Liverpool 2022-2023, dacă se rămâne la 4-3-3
  • Alisson - Alexander Arnold, Konate (Matip), Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara, Henderson (Keita) - Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz (Jota, Firmino)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo