În istoria recentă, fie că Liverpool a fost condusă de pe bancă de Brendan Rodgers sau Jurgen Klopp, "cormoranii" ne-au obișnuit cu un sistem clar, 4-3-3. Venirea lui Darwin Nunez - cel mai scump jucător din istoria clubului - ar putea să îl determine pe tehnicianul german să schimbe modulul.
La Dortmund, Klopp a evoluat în multe momente în 4-2-3-1, Lewandowski fiind sprijinit de o linie de 3 formată din Blaszczykowski, Reus și Groskreutz. Venirea la Liverpool l-a făcut pe german să devină partizanul modulului 4-2-3-1, jucătorii din lot justificând pe deplin o astfel de așezare.
În ultimii doi ani, însă, lucrurile s-au schimbat fundamental. La mijloc, Liverpool nu a mai arătat aceeași consistență, în schimb, în atac, au fost aduși jucători world-class. Diogo Jota și în special Luis Diaz au fost super-transferuri pentru "cormorani", dar asta nu l-a determinat pe tehnicianul german să schimbe sistemul.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM O ORĂ

4-2-3-1, sistemul ideal pentru lotul actual al lui Liverpool, după transferul lui Darwin Nunez

Acum, însă, lucrurile se pot schimba. Dacă Mane era un jucător versatil, capabil să joace "9" fals sau în bandă, Darwin Nunez, fotbalistul adus cu 100 de milioane de euro de la Benfica, e un vârf de careu, un golgheter pur-sânge.
Cum Liverpool are în lot în acest moment 5 jucători de clasă mondială în atac - Salah, Darwin Nunez, Diogo Jota, Luis Diaz și Firmino -, un sistem 4-2-3-1 pare mult mai justificat. Mai ales că e de așteptat ca Salah și Darwin Nunez să joace majoritatea partidelor, ceea ce ar limita mult minutele celorlalți pe teren.
Ca atare, tot mai mulți specialiști din Regat vorbesc despre un nou sistem pe care Klopp are de gând să îl implementeze în această vară, care pare să se preteze mult mai bine pe componența actualului lot al "cormoranilor".
Cum ar arăta Liverpool în 4-2-3-1
  • Alisson - Alexander Arnold, Konate (Matip), Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara (Henderson) - Salah, Firmino, Luis Diaz - Darwin Nunez
Liverpool 2022-2023, dacă se rămâne la 4-3-3
  • Alisson - Alexander Arnold, Konate (Matip), Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara, Henderson (Keita) - Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz (Jota, Firmino)
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 5 ORE
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 10 ORE