Formațiile din Premier League sunt în fața unui moment neplăcut, după ce FIFA a decis că formațiile engleze nu se pot baza pe jucătorii brazilieni în etapa din weekend. Cluburile din cel mai puternic campionat al lumii nu le-au permis starurilor să meargă la naționale, dacă acestea aveau partide în zonele "roșii" de COVID-19.
Drept urmare, cei 11 fotbaliști care nu au dat curs convocărilor, ca urmare a demersurilor cluburilor engleze, nu vor juca în acest weekend. City nu se va putea baza pe Ederson și Gabriel Jesus, iar Pep Guardiola va avea mari probleme în poartă. Asta pentru că rezerva lui Ederson, Steffe, are COVID-19 și nu poate fi nici el utilizat.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18

Cine este Scott Carson, veteranul pe care Guardiola e forțat să îl folosească

Ca atare, stafful tehnic e forțat să apeleze la Scott Carson, veteranul de 36 de ani. În ultimii 2 ani, goalkeeperul a fost împrumutat de "cetățeni" de la Derby, bifând un singur meci, pentru ca anul acesta trupa de pe Etihad să profite de faptul că portarul și-a încheiat înțelegerea cu Derby și să îl transfere gratis.
Carson a evoluat, de-a lungul timpului, la Leeds, Liverpool, WBA, Wigan sau Derby. Cel mai bun randament l-a dat la West Bromwich, de unde a și făcut pasul spre naționala Angliei. Se întâmpla, însă, acum aproape 15 ani, în prezent fiind mari semne de întrebare în privința valorii sale pentru o echipă de talia lui City. Carson a fost un portar important, are experiența de partea lui, dar din 2019 nu a apărat aproape deloc. Iar acum îl va avea în față pe Vardy, jucător care a făcut din City o victimă preferată, marcându-i, de-a lungul timpului, 8 goluri.
De notat că Richard Masters, președintele Ligii Profesioniste Engleze, a făcut azi o scrisoare către FIFA și le-a transmis cluburilor că încearcă să găsească o soluție astfel încât fotbaliștii brazilieni să aibă în cele din urmă drept de joc în weekend. În caz contrar, dacă decizia inițială se menține, îl vom vedea pe Carson între buturile campioanei Angliei.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22