Articol scris de Bianca Dumitru
Sergio Aguero a plecat din postura de jucător liber de contract la Barcelona, iar oficialii lui Manchester City încearcă acum să-i aducă un înlocuitor în echipa lui Pep Guardiola. Potrivit Daily Mail, președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak, ar fi promis că va transfera un atacant de top. Principalele sale ținte sunt Harry Kane și Erling Haaland. În plus, campioana Angliei a pus ochii și pe căpitanul lui Aston Villa, Jack Grealish, pentru care ar fi dispusă să plătească 100 de milioane de lire (circa 116 milioane de euro).
Într-un comunicat emis la finalul sezonului, Khaldoon a declarat că nu își dorește ca City să se relaxeze după cucerirea titlului, insistând ca Guardiola să se folosească de bani pentru a întări echipa.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
"Pierdem o legendă a clubului prin plecarea lui Sergio Aguero. Rămâne un gol foarte greu de umplut, dar sunt încrezător că vom găsi jucătorul potrivit pentru a îi lua locul. Există și alte poziții în cadrul grupului unde, evident, este nevoie de investiții. Nu vom face multe transferuri, nu este vorba de numere, ci de calitate.
Cred că avem o echipă fenomenală. Nu câștigi Premier League și nu ajungi în finala Ligii Campionilor dacă nu ai o echipă incredibilă. Vom aduce calitate în echipă în câteva poziții cheie.
Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul anilor este că trebuie să aduci constant talent în echipă. Să reîmprospătezi lotul. Mai ales când ești la un nivel înalt, când ești în vârf. După ce ai câștigat campionatul, nu este momentul să te așezi și să fii mulțumit cu ce ai realizat. Aceasta ar fi, de fapt, cea mai mare greșeală. Este momentul să transmiți un mesaj puternic, acela că nu te mulțumești doar cu atât", a fost mesajul președintelui lui City.

Ce spune președintele lui City despre relația cu Guardiola

Khaldoon Al Mubarak a comentat și relația pe care o are cu antrenorul spaniol care a ajuns la cârma echipei în 2016.
"Acest parteneriat a fost unul excelent. Guardiola se află într-un mediu potrivit, are infrastructura potrivită în jurul său. Avem cea mai mare încredere și cea mai bună relație și astfel am realizat atât de multe. Deci, cred că această călătorie va continua și o va face atât timp cât Pep este fericit."
Președintele campioanei din Premier League a vorbit și despre patronul lui City, Sheikh Mansour, despre care a spus că este încântat de ceea ce a reușit echipa să realizeze, fiind totodată încrezător pentru sezoanele următoare.
"Știu că Mansour este extrem de mândru. Viziunea sa, care datează din 2008, ceea ce își dorea să realizeze în 10-12 ani, a fost îndeplinită. În plus, legat de ceea ce speră să realizeze cu acest club în următorii 10 ani, cred că suntem bine poziționați. Privim trecutul cu mândrie și viitorul cu emoție și cred că bazele au fost puse. Fundația este puternică și avem încredere pentru ceea ce urmează. Această călătorie continuă, iar noi o așteptăm cu nerăbdare", a adăugat Khaldoon Al Mubarak, potrivit sursei citate.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50