Liverpool a avut ocazia să dea piept cu Haaland, încă de când tânărul vârf norvegian scria istorie pentru Salzburg, înainte de transferul la Dortmund. Vârful nordic a impresionat în Champions League de la primele apariții, în tricoul austriecilor, însă a rămas cu o impresie incredibilă în legătură cu Van Dijk.
Probabil nici nu avea cum să fie altfel, în contextul în care Liverpool a redevenit una dintre cele mai bune formații din Europa abia după transferul olandezului. Absența acestuia, sezonul trecut, după accidentarea cauzată de Pickford, aproape că i-a scos pe "cormorani" în afara locurilor de Champions League, luptându-se până în ultima etapă pentru un loc între primele 4.
"Știți foarte bine cât este de înalt, cât este de puternic. E și incredibil de rapid, iar timingul lui e perfect, are știința de a intra exact când trebuie la atacant. Nu cred că am câștigat vreun duel direct cu el, fizic e un monstru", a spus Haaland pentru ESPN.
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Întrebat dacă se teme să îl întâlnească în viitor, norvegianul a spus că nu se pune problema de așa ceva, doar că îl respectă enorm pe Van Dijk pentru modul în care face marcaj la atacanți.
"Nu mă tem de nimeni, doar cred că e cel mai bun fundaș. Cred că și alți fotbaliști îl văd la fel. E rapid, puternic și rău. Dar rău în sensul deștept, fără a depăși limita. L-am întâlnit de două ori și am mai spus-o: e cel mai bun fundaș împotriva căruia am jucat", a explicat norvegianul.
CITEȘTE ȘI:
OFICIAL - GERRARD DĂ LOVITURĂ DUPĂ LOVITURĂ! ASTON VILLA A TRANSFERAT UN FOTBALIST DE LA ARSENAL

Van Dijk, impresionat la rândul său de Haaland

Van Dijk a vorbit la rândul său în termeni extrem de elogioși despre vârful lui Dortmund, într-un interviu oferit de curând pentru Sky Sports.
"Haaland e un atacant special. E puternic, rapid, are toate atributele pentru a-i face viața grea unui fundaș. E foarte greu să îl marchezi", spunea stălpul apărării lui Liverpool.
L-aș asemăna pe Haaland cu Jamie Vardy, din punct de vedere al genului de fotbal prestat. Doar că Erling e probabil ceva mai puternic. E adevărat, nu e la fel de șiret ca Jamie, care are experiența de partea lui, dar ambii sunt foarte dificil de marcat | Van Dijk
Liga
Luis Suarez vrea să se întoarcă la Barcelona! Ce i-au transmis oficialii clubului de pe Camp Nou
06/05/2022 LA 07:53
Premier League
Ei sunt jucătorii care au scris istorie în tricoul lui Liverpool! Topul celor mai buni fotbaliști
29/04/2022 LA 10:32