Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "E un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"

Cristian Mihală

Publicat 28/01/2022 la 08:28 GMT+2

Erling Haaland îl consieră pe Virgil Van Dijk, fundașul central al lui Liverpool, drept cel mai bun apărător pe care l-a întâlnit în carieră.

Haaland celebra uno de sus goles al Friburgo

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a avut ocazia să dea piept cu Haaland, încă de când tânărul vârf norvegian scria istorie pentru Salzburg, înainte de transferul la Dortmund. Vârful nordic a impresionat în Champions League de la primele apariții, în tricoul austriecilor, însă a rămas cu o impresie incredibilă în legătură cu Van Dijk.
Probabil nici nu avea cum să fie altfel, în contextul în care Liverpool a redevenit una dintre cele mai bune formații din Europa abia după transferul olandezului. Absența acestuia, sezonul trecut, după accidentarea cauzată de Pickford, aproape că i-a scos pe "cormorani" în afara locurilor de Champions League, luptându-se până în ultima etapă pentru un loc între primele 4.
"Știți foarte bine cât este de înalt, cât este de puternic. E și incredibil de rapid, iar timingul lui e perfect, are știința de a intra exact când trebuie la atacant. Nu cred că am câștigat vreun duel direct cu el, fizic e un monstru", a spus Haaland pentru ESPN.
Întrebat dacă se teme să îl întâlnească în viitor, norvegianul a spus că nu se pune problema de așa ceva, doar că îl respectă enorm pe Van Dijk pentru modul în care face marcaj la atacanți.
"Nu mă tem de nimeni, doar cred că e cel mai bun fundaș. Cred că și alți fotbaliști îl văd la fel. E rapid, puternic și rău. Dar rău în sensul deștept, fără a depăși limita. L-am întâlnit de două ori și am mai spus-o: e cel mai bun fundaș împotriva căruia am jucat", a explicat norvegianul.
CITEȘTE ȘI:

Van Dijk, impresionat la rândul său de Haaland

Van Dijk a vorbit la rândul său în termeni extrem de elogioși despre vârful lui Dortmund, într-un interviu oferit de curând pentru Sky Sports.
"Haaland e un atacant special. E puternic, rapid, are toate atributele pentru a-i face viața grea unui fundaș. E foarte greu să îl marchezi", spunea stălpul apărării lui Liverpool.
L-aș asemăna pe Haaland cu Jamie Vardy, din punct de vedere al genului de fotbal prestat. Doar că Erling e probabil ceva mai puternic. E adevărat, nu e la fel de șiret ca Jamie, care are experiența de partea lui, dar ambii sunt foarte dificil de marcat | Van Dijk
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo