Roman Abramovich i-a promis lui Tomas Tuchel un buget de 175 de milioane de euro în vară, astfel încât Chelsea să devină la finalul stagiunii viitoare noua campioană în Premier League, cel mai puternic campionat din lume.
Marele pariu al staff-ului tehnic al albaștrilor e reprezentat de un atacant. S-au tatonat pistele Haaland și Lukaku și, deși niciuna dintre variante nu a căzut în întregime, e greu de crezut că unul dintre ei poate fi adus pe Stamford Bridge. În ultimul timp s-a discutat de varianta Kane, însă pe urmele vârfului lui Spurs sunt şi United, şi City, astfel că londonezii nu au vreo garanţie.
Ca atare, s-au interesat de posibilitatea ca Robert Lewandowski să fie înregimentat, iar premisele sunt neaştetpat de favorabile, notează Sky Sport Germania. Polonezul e deschis unei schimbări de peisaj, în contextul unui contract pe "gustul" său, însă Bayern trebuie să îşi dea şi ea acordul.
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
ACUM O ORĂ

Pleacă Lewandowski, vine Haaland?

Cu 37 de goluri în 38 de partide jucate în acest sezon în toate competițiile, Haaland a intrat pe radarul marilor echipe din Europa. Mino Raiola și tatăl norvegianului au făcut turul echipelor, încercând să obțină un contract cât mai bun pentru atacant, dar, în cele din urmă, acesta părea că va rămâne la Dortmund și sezonul viitor.
Bayern îl dorește și ea pe Haaland, însă Oliver Kahn, directorul executiv al bavarezilor, a dezvăluit de curând că în acest moment mutarea este imposibilă. Pretențiile rivalilor și doleanțele avute de agent și jucător sunt peste puterile financiare ale campioanei Germaniei. Chiar dacă Nagelsmann are nevoie de un vârf de atac de clasă, în contextul în care Lewandowski nu mai pare o soluție pe termen lung, în ciuda cifrelor fabuloase avute în ultimele două stagiuni.
"Îmi pare rău, dar dacă cine vorbeşte despre asemenea sume încă nu a înţeles situaţia (n.r. cu problemele financiare create de pandemie). Să dai peste 100 de milioane de euro pentru un jucător, este ceva inimaginabil pentru Bayern Munchen în acest moment", a afirmat Kahn pentru Sport Bild.
Haaland ar fi înlocuitorul perfect pentru Lewandowski, fotbalist care în vara viitoare va împlini 34 de ani. Deocamdată polonezul care mai are contract cu Bayern până în 2023 are un randament incredibil, însă e de așteptat ca prestațiile lui să nu mai fie la fel odată cu înaintarea în vârstă. Haaland reprezintă viitorul, iar Bayern și-ar asigura serviciile unui fotbalist care o poate ajuta pentru următorul deceniu și jumătate.
Interesant e că Chelsea a oferit bani şi pe Werner, la schimb cu Lewandowski, variantă refuzată din start de bavarezi. Aceştia îşi doresc probabil doar o sumă de bani pe care să o redirecţioneze în întregime pentru achiziţia lui Haaland acum. Ar fi practic un "schimb" foarte avantajos: se renunţă la un golgheter fantastic, dar care a ajuns la o anumită vârstă şi se ia o altă "maşinărie de goluri", cu 13 ani mai tânăr, care a confirmat deja în Bundesliga.
60 de milioane de euro e cota lui Lewandowski, conform transfermarkt. Aceasta e atât de scăzută din cauza vârstei, Bayern neluând în calcul să se despartă de polonez pentru o sumă mai mică de 110-120 de milioane de euro.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
ACUM 9 ORE
Fotbal
Cifrele lui Lewandowski și Haaland pun în pericol recordul lui Messi de 82 goluri într-un sezon
23/09/2022 LA 16:25