Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sondaj Eurosport | Care a fost cel mai profitabil jucător din istoria Premier League?

Nicu Savin

Publicat 12/02/2021 la 16:10 GMT+2

Eurosport.ro vă invită să alegeți care a fost cel mai profitabil jucător din istoria Premier League. Puteți face acest lucru în zona de comentarii a postării de pe pagina noastră de Facebook.

Philippe Coutinho și Luis Suarez (Liverpool, 2013)

Credit imagine: Getty Images

Când vine vorba de a arunca sume uriașe pe jucători, cluburile din Premier League au fost întotdeauna în fruntea listei. Există totuși și cluburi englezești care au obținut profituri uriașe de pe urma unor fotbaliști pe care i-au vândut fie la alte forțe din Premier League, fie la alte mari forțe ale Europei.
Ținând cont de sumele obținute pe unii fotbaliști în comparație cu cele care s-au plătit în schimbul acestora, dar și de performanțele la care jucătorii au contribuit, am alcătuit un top 10 al celor mai profitabili jucători din istoria recentă a Premier League.
1.Philippe Coutinho: profit-132 de milioane de €
Coutinho a ajuns în Premier League în 2013, fiind cumpărat de Liverpool de la Inter pentru numai 13 milioane de €. Brazilianul a fost vândut 5 ani mai târziu cu 145 de milioane de €, suma incluzând și eventualele bonusuri de performanță, care în mare măsură au fost atinse.
Gareth Bale has been linked with a move away from Tottenham
2.Gareth Bale: profit-86 de milioane de €
În 2007, Tottenham îi plătea lui Southampton 15 milioane de € pentru Gareth Bale. Peste 6 ani, galezul era vândut la Real Madrid cu 101 milioane de €.
Chiar dacă Bale nu a reușit să conducă echipa din nordul Londrei spre niciun trofeu, profitul obținut de Tottenham de pe urma a fost unul consistent.
Cristiano Ronaldo - Manchester United
3.Cristiano Ronaldo: profit-75 de milioane de €
Cristiano Ronaldo a fost cumpărat cu 19 milioane de € de către Mancehster United de la Sporting Lisabona în 2003. Suma nu pare una foarte mare la prima vedere, dar aceasta a fost un pariu riscant deoarece portughezul avea doar 17 ani la vremea respectivă.
După 6 ani pe Old Trafford, perioadă în care United a câștigat mai multe trofee interne, car și Champions League în 2008, Ronaldo a fost vândut cu 94 de milioane de € la Real Madrid.
4.Harry Maguire: profit-73 de milioane de €
Actualul căpitan al lui Manchester United a ajuns pe Old Trafford de la Leicester, în schimbul unei sume uriașe: 87 de milioane de €. Leicester l-a luat cu doar cu 14 milioane de € de la Hull City și după numai 2 ani a dat lovitura prin vânzarea acestuia la Manchester United.
Southampton's Virgil van Dijk is a wanted man
5.Virgil Van Dijk: profit-69 de milioane de €
Primul contact al lui Van Dijk cu fotbalul britanic a fost la Celtic, unde a petrecut 2 sezoane. În 2015 a fost cumpărat cu 16 milioane de € de către Southampton, iar după 3 ani pe St James Park, Liverpool a plătit 85 de milioane de € în schimbul său. Timpul a demonstrat că nu doar "sfinții", ci și "cormoranii" au făcut o afacere excelentă, olandezul devenind unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume.
6.Riyad Mahrez: profit-67 de milioane de €
Când vine vorba despre afaceri foarte profitabile, observăm că Leicester este una dintre echipele mereu aduse în discuție. Un alt jucător cu care "vulpile" au dat lovitura a fost Riyad Mahrez. Algerianul a fost cumpărat cu 500.000 de € de la Le Havre în 2014 și vândut apoi cu 67,5 milioane de € la Manchester City în 2018. Pe lângă profitul financiar, Leicester a beneficiat și de valoarea jucătorului, care a avut un sezon fantastic în 2015-2016, când Leicester a devenit campioana Angliei.
Sterling wechselt von Liverpool zu Manchester City
7.Raheem Sterling: profit-63 de milioane de €
Actualul star de la Manchester City a ajuns pe Etihad în 2015, în schimbul a 63,7 milioane de €. cu numai 5 ani mai devreme, Liverpool îl cumpărase cu 700.000 de € de la QPR. pe când era încă junior.
8.Luis Suarez: profit-55,5 milioane de €
Liverpool i-a plătit lui Ajax 26,5 milioane de € pentru Suarez în 2011. Uruguayanul a devenit unul dintre idolii fanilor de pe Anfield, dar peste doar 3 ani avea să pelce la Barcelona. Liverpool a primit în schimbul său 82 milioane de €.
9.Jonh Stones: profit-52 de milioane de €
Banii șeicilor de la Manchester City au fost împărțiți multor cluburi din Premier League. Printre ele și Everton, care a încasat 55,5 milioane de € în schimbul lui John Stones în 2016. Echipa de pe Goodison Park l-a cumpărat pe fundaș cu doar cu 3.5 milioane de € de la Barnsley, în 2013.
Everton striker Romelu Lukaku has thanked manager Ronald Koeman for making him a better player.
10.Romelu Lukaku: profit-50 de milioane de €
Everton a făcut o afacere excelentă și cu Romelul Lukaku. Belgianul a ajuns în Premier League în 2011, la Chelsea. Nu s-a adaptat foarte bine pe Stamford Bridge și a fost împrumutat pe rând la West Brom și Everton, iar "caramelele" l-au cumpărat definitiv cu 35 de milioane de € în 2014. Peste numai 3 ani, atacantul a fost vândut cu 85 de milioane de € la Manchester United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo