Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SONDAJ EUROSPORT | Care este cel mai bun fotbalist african din istoria Premier League

Nicu Savin

Publicat 02/02/2021 la 10:35 GMT+2

Eurosport.ro vă propune să alegeți care a fost cel mai bun fotbalist african care a jucat vreodată în Premier League. Puteți face acest lucru votând favoritul dumneavoastră în zona de comentarii a postării de pe Facebook.

Sadio Mané și Mohamed Salah

Credit imagine: Getty Images

Africa a fost dintotdeauna un izvor nesecat de talente, care au scris istorie în fotbalul important. Evindent, mulți dintre ei s-au impus în Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, iar specialiștii au părerile împărțite când vine vorba de a-l alege pe cel mai bun dintre ei.
Didier Drogba a marcat 104 goluri pentru Chelsea în Premier League
1.Didier Drogba (254 de meciuri-104 goluri-54 de assist-uri)
După un sezon 2003-2004 fabulos la Olympique Marseille, Drogba a ajuns la Chelsea și a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului londonez. Ivorianul a stat pe Stamford Bridge până în 2012, câștigând 3 titluri în Premier Legue, 4 Cupe ale Angliei, 4 supercupe și 2 Cupe ale Ligii, dar mai ales trofeul UEFA Champions League în 2012, atacantul fiind desemnat omul meciului al finalei câștigată contra celor de la Bayern Munchen, chiar pe Allianz Arena.
După 2 ani petrecuți la Shenhua și Galatasaray, Drogba a revenit la Chelsea în 2014, trecându-și în cont încă un titlu în Premier League și o Cupă a Ligii, după care, în 2015, a spus definitiv adio fotbalului mare, evoluând pe final de carieră în Statele Unite.
Mo Salah
3.Mohamed Salah (141 de meciuri-90 de goluri-36 de assist-uri)
Mohamed Salah nu mai are nevoie de nicio prezentare. egipteanul a ajuns prima dată în Anglia în 2014, la Chelsea, dar nu a avut un randament foarte bun, londonezii descotorindu-se reped e de el. După ce și-a recăpătat forma în Serie A, la Fiorentina și Roma, Salah a ajuns în 2017 la Liverpool, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.
A câștigat Champions League și Premier League în tricoul "cormoranilor" și mulți îl vedeau ca un candidat serios la Balonul de Aur la un moment dat. Și în acest sezon Salah are cifre uimitoare și e doar o chestiune de timp pânîă când atacantul african va doborî o nouă serie de recorduri.
Liverpools Sadio Mané hat sich mit dem Coronavirus infiziert
4.Sadio Mane (213 meciuri-91 de goluri-32 de assist-uri)
Sadio Mane este printre fotbaliștii care au ajuns în fotbalul mare prin inetrmediul celor de la Red Bull Salzburg. Austriceii l-au cedat în 2014 la Southampton și după 2 sezoane în tricoul sfinților, Liverpool a plătit 42 de milioane de € în schimbul său.
Mane a contribuit decisiv la performanțele cormoranilor din ultimii ani, alcătuind alături de Salah și Firmino unul dintre cele mai bune trio-uri din fotbalul mondial din ultimii 20 de ani. Senegalezul are doar 28 de ani și mai are multe de demosntrat în fotbalul britanic, mai ales dacă ținem cont de faptul că este un fotbalist foarte serios, care se pregătește exemplar, neavând o viață extrasportivă tumultoasă așa cum se întâmplă deseori cu fotbaliștii africani.
a
4.Emanuel Adebayor (242 de meciuri-97 de goluri-44 de assist-uri)
Adebayor a ajuns în 2006 în Premier League, Arsenal plătundu-le celor de la AS Monaco 10 milioane de € în schimbul său. După 3 ani pe Emirates, togolezul a fost cumpărat de Manchester City, unde a evoluat 2 sezoane după care a fost împrumutat o jumătate de an la Real Madrid, iar apoi a jucat 4 ani la Tottenham. Ultimul club englezesc din cariera lui Adebayor a fost Crystal Palace, pentru care a evoluat în a 2-a jumătate a sezonului 2015-2016.
Adebayor nu a câștigat niciun trofeu cât timp a jucat în Premier League, dar talentul său l-au făcut unul dintre cei mai apreciați jucători în multe momente. Stilul său de viață extravagant l-au tras în jos, fiind clar pentru mulți specialiști că togolezul ar fi putut oferi mult mai mult în cariera sa.
Leicester City's Yakubu
5.Aiyegbeni Yakubu (252 de meciuri-95 de goluri-26 de assist-uri)
E greu de spus dacă Yakubu a fost cel mai bun african care a jucat în Premier League, dar cu siguranță a fost cel mai bun nigerian, cel puțin prin prisma longevității sale în acest campionat. Portsmouth, Middlesbrough, Everton, Leicester, Blackburn, Reading și Coventry au fost cluburile englezești pentru care a jucat Yakubu pe parcursul carierei.
La fel ca și Adebayor, nici Yakubu nu are vreun trofeu în fotbalul britanic, dar nigerianul s-a bucurat de un respect deosebit din partea englezilor, fiind un atacant de temut pentru toate apărările din campionat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo