"Manchester City închide ușa transferului lui Messi", notează sport.es. Messi va împlini în vară, când îi expiră contractul cu Barcelona și putea ajunge gratis pe Etihad, 34 de ani, iar prestațiile lui din acest sezon au fost departe de forma care l-a consacrat. Chiar dacă nu ar exista o sumă de transfer, efortul pentru acoperirea salariului ar fi uriaș.
"City are două motive pentru această decizie: vârsta și cheltuielile financiare. Deși suma de transfer ar fi zero, Messi venind liber de contract, salariul lui este astronomic. Ar fi un efort de aproximativ 100 de milioane de euro pe an. Ar fi o povară financiară imensă pentru orice club, o cheltuială care nu se justifică în condițiile unei pandemii globale", notează spaniolii, care citează Sky Sports.
Guardiola a declarat de curând că și-ar dori, ca fan al Barcelonei, ca Messi să își încheie cariera pe Camp Nou. De altfel, englezii vehiculează două noi ținte pentru ofensiva englezilor: Darwin Nunez, a cărui aducere e destul de simplă, dar și un vis extrem de îndrăzneț: Harry Kane.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
ACUM 12 ORE
https://i.eurosport.com/2020/11/23/2941957.png

Oferta inițială a lui City pentru Messi

City a ieșit din cursa pentru Messi și ca urmare a faptului că argentinianul nu a vrut să dea un răspuns clar. "Cetățenii" voiau să fie siguri că îl pot aduce în vară încă din ianuarie, când sud-americanul intră în ultimele 6 luni de contract cu Barcelona. Decarul catalanilor a amânat să dea un răspuns, preferând să aștepte alegerile pentru președinția clubului blaugrana, care vor avea loc în primăvară. Victor Font e mare favorit să devină numărul 1 de pe Camp Nou, iar acesta a promis că îl va aduce la cârma echipei pe bunul prieten al lui Messi, Xavi. În acest context, vicecampioana Angliei a preferat să iasă din cursa pentru fotbalist, urmând a se reorienta.
The Telegraph anunţa acum în urmă cu o lună că "cetăţenii" pregătiseră în cel mai mic detaliu oferta pentru Messi. Aceasta trebuia să se întindă pe 5 ani, până în iunie 2025, iar Messi nu ar fi evoluat doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el urma să ia drumul Major League Soccer, unde să îmbrace tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi putea oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi fost o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net. Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi trebuia să primească o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce ar fi ajuns la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani ar fi fost mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
IERI LA 14:05
Liga
Dani Alves, dezvăluiri despre relația cu Ronaldo! "Acum că nu mai sunt la Barcelona, pot să vorbesc"
IERI LA 19:37