Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Steven Gerrard a revenit în Premier League. Aston Villa a tras lozul câştigător

Cristian Mihală

Actualizat 11/11/2021 la 12:34 GMT+2

Steven Gerrard este, de azi, noul antrenor al lui Aston Villa. Fosta legendă a lui Liverpool a renunţat la contractul cu Glasgow Rangers pentru a se întoarce în cel mai puternic campionat din lume.

Rangers manager Steven Gerrard is seen at full time during the Cinch Scottish Premiership match between Motherwell FC and Rangers FC at on October 30, 2021 in Motherwell, Scotland.

Credit imagine: Getty Images

După un sezon istoric cu Rangers, Stevie G se întoarce "acasă". Nu pe Anfield, deşi probabil va fi înlocuitorul lui Klopp când germanul va pleca de la cârma lui Liverpool. "Acasă" în Premier League, cel mai puternic campionat din lume.
"Clubul Aston Villa e încântată să anunţe aducerea lui Steven Gerrard în postura de antenor principal", a anunţat clubul din Birmingham. Fostul mare mijlocaş a semnat un contract valabil pe 3 ani şi jumătate.
După ce a cucerit titlul cu Glasgow Rangers în sezonul trecut și a avut un parcurs bun în Europa, cota lui Steven Gerrard a crescut enorm. De fiecare dată când o echipă din Premier League a rămas făcă antrenor, numele lui Steven Gerrard a apărut de fiecare dată pe tapet.
Așa s-a întâmplat de curând în cazurile lui Newcastle sau Aston Villa. Dacă cel care a fost managerul lui Ianis Hagi la Rangers a refuzat oferta miliardarilor saudiți de pe St.James' Park, acest lucru nu s-a mai repetat în cazul propunerii venite dinspre Villa Park.
Visul declarat al lui Gerrard este să o antreneze pe Liverpool, fiind o legendă a acestui club, dar este convins că va mai trebui să aștepte pentru acest lucru cel puțin până în 2024, când contractul lui Klopp va expira, iar germanul a lăsat să se înțeleagă că nu va mai rămâne pe Anfield.
În aceste condiții, Gerrard este conștient că experiența la o echipă mai mică din Premier League îi va prinde foarte bine și îl va ajuta să fie 100% pregătit în momentul când varianta Liverpool va deveni viabilă.
Aston Villa l-a puspe Gerrard încă de la început în fruntea listei de posibili înlocuitori ai lui Dean Smith, dar a avut și variante alternative. Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, respectiv Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei, însă ambii și-au manifestat dorința de a continua munca pe care o au în plină desfășurare și de a-și conduce echipele la mondialul din Qatar.
Gerrard a făcut din Rangers o formaţie extrem de ofensivă. A avut un procentaj excelent de victorii şi o medie impresionantă de goluri marcate.
CITEŞTE ŞI:

Steven Gerrard, un sezon istoric cu Rangers

Stagiunea anterioară a fost una istorică pentru Rangers, care a cucerit din nou titlul în Scoția, după o pauză de 10 ani. Mai mult, modul în care a făcut-o a fost impresionant, adjudecându-și matematic campionatul cu două luni înainte de finalul sezonului. A fost un an fabulos pentru băieții lui Gerrard, care au terminat neînvinși, la 25 de puncte de marea rivală, Celtic și cu un golaveraj impresionant: 92-13.
În vară, au existat mai multe oferte pentru Stevie G, dar acesta a preferat să rămână la clubul din Glasgow. Newcastle a fost refuzată, acum o lună, din cauza incertitudinii de acolo şi a locului ocupat în clasament, salvarea de la retrogradare nefiind o misiune uşoară, în ciuda investiţiilor promise.
Aston Villa este un altfel de club, însă, şi nu putea fi refuzat uşor. Fostă câştigătoare de Cupa Campionilor, formaţia din Birmingham are stabilitate financiară şi un lot puternic, mult peste locul ocupat acum în clasament.
Gerrard o preia pe Villa după o serie de 5 înfrângeri la rând, echipa coborând până pe locul 16 în clasament. Totuşi, nu ar trebui să aibă vreo emoţie în privinţa retrogradării, deşi acesta e obiectivul impus de şefi pentru sezonul actual. Lotul e unul foarte puternic, chiar dacă plecarea lui Grealish la City a lăsat un gol care nu a fost încă umplut. Dean Smith, fostul antrenor, i-a adus pe Buendia şi Bailey pentru a-l face uitat pe internaţionalul englez, dar aceştia au avut perioade grele, fiind mai mult accidentaţi. Ca atare, nu au putut să îşi ajute foarte mult echipa (este şi cazul lui Danny Ings, care este în prezent pe lista indisponibililor). În concluzie, chiar dacă Villa a dezamăgit în ultimele etape şi a coborât mult în clasament, poziţia ocupată e mai degrabă apanajul absenţelor şi al circumstanţelor, nicidecum al valorii lotului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo