Înainte de startul stagiunii, City părea singura echipă capabilă să oprească supremaţia lui Liverpool, dar experţii se aşteptau la sezoane bune şi din partea lui Chelsea, care a investit enorm, şi a lui United, formaţie ai cărei tineri au impresionat stagiunea trecută.
După ceva mai mult de o lună de la startul sezonului, lucrurile par cu totul diferite. Granzii au mari probleme, lucru evidenţiat de rezultatele din weekend, în care United a pierdut "acasă" cu 6-1, iar Liverpool a fost surclasată pe Villa Park, cu 7-2.
Harry Redknapp, cel care a condus pe Tottenham în perioada 2008-2012 şi a dus echipa până în sferturile de finală ale Champions League în 2011, o performanţă remarcabilă la acea vreme, pariază pe Mourinho. Echipa s-a întărit enorm în perioada de mercato, aducându-i pe Gareth Bale, Sergio Reguilon, Matt Doherty, Pierre-Emile Hojbjerg şi Carlos Vinicius.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
"Dacă mă întrebaţi, vă spun sincer că Tottenham poate câştiga titlul în Premier League. Lumea o să spună că sunt nebun, dar mă uit peste loturi. Va fi un sezon extrem de deschis, cu multe suprize, uitaţi-vă la ce s-a întâmplat în weekend. Spurs are un lot impresionant, are acoperit fiecare post, e o formaţie foarte puternică. Cred că are capacitatea să supere cele două formaţii care au dominat ultimii ani, un loc de Champions League pare în acest moment minimum pe care îl poate obţine Tottenham", a spus Redknapp, citat de Sky Sports.

Spurs, o echipă cu dubluri pe fiecare post

Spurs e o echipă completă, cu dubluri pe toate posturile. Carlos Vinicius e o variantă excelentă pentru înlocuirea lui Kane, când golgheterul englez e accidentat, iar în apărare Mourinho dispune de câte doi jucători apropiaţi ca valoare pe fiecare post. În special în benzi echipa impresionează, cu Aurier şi Doherty în dreapta şi cu Davies şi Reguilon pe partea opusă.
"Uitaţi-vă ce atac are Spurs, cu Son, Kane şi Bale. Au mijlocaşi foarte puternici, defensiv stau excelent. Au doi fundaşi dreapta foarte buni şi două variante excelente pe stânga. Arată înfricoşător", a mai spus venerabilul tehnician.
Spurs a terminat sezonul trecut abia pe locul 6, la 22 de puncte faţă de ocupanta locului secund, Manchester City şi la 40 de puncte de campioana Liverpool.
2 titluri are Tottenham în Anglia, impunându-se în sezoanele 1950-1951 şi 1960-1961. La nivel european, a cucerit trei trofee: Cupa UEFA (1962-1963) şi două Cupe ale Cupelor (1971-1972 şi 1983-1984).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59