Articol scris de Alex Masgras
După plecarea surprinzătoare a lui Carlo Ancelotti la Real Madrid, Everton este în căutare de antrenor. Mai multe surse din Anglia îl dau ca favorit pe tehnicianul spaniol care a antrenat ultima oară gruparea chineză Dalian Professional, de unde a plecat la începutul acestui an. Astfel, Rafa Benitez poate deveni primul manager din istorie care antrenează ambele echipe din Merseyside. În ciuda trecutului său de succes de la Liverpool, cu care a reușit să câștige o Ligă a Campionilor, în 2005, și o cupă a Angliei, în 2006, Benitez a fost mereu apreciat de către cei din conducerea lui Everton.
Spaniolul în vârstă de 61 de ani nu este singurul manager care a fost pe lista celor de la Everton după plecarea lui Ancelotti. Nuno Espirito Santo, recent plecat de la Wolverhampton, era dat ca favorit să preia echipa în urmă cu câteva zile, dar se pare că negocierile au intrat în impas. Foștii antrenori de pe Goodison Park, Roberto Martinez și David Moyes, antrenorul lui Brighton, Graham Potter și fostul tehnician al lui Bournemouth, Eddie Howe, au fost și ei pe lista conducerii lui Everton.
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
17/01/2022 LA 14:11

Benitez în 2007: "Everton este un club mic"

După un Merseyside Derby din 2007, Rafa Benitez a avut o declarație la conferința de presă care i-a enervat pe fanii "caramelelor", spunând că Everton este un club mic. După mai bine de 12 ani, invitat la Sky Sports, Rafa Benitez a recunoscut că a făcut o eroare și că a vrut să spună altceva: "Am făcut o greșeală când am spus că Everton este un club mic. Ce am vrut să spun după acel meci este că erau o echipă mică deoarece, din câte îmi amintesc, au avut o singură ocazie de a marca în acel meci. Nu am vrut să jignesc clubul. Am o relație foarte bună cu oamenii din oraș, nu numai cu fanii lui Liverpool".
Chiar și după plecarea de pe Anfield, Rafa Benitez a rămas aproape de oraș. Familia sa locuiește lângă Liverpool, iar spaniolul a fost foarte implicat de-a lungul anilor în acte de caritate, câștigând respectul multora, indiferent de echipa pe care o susțin. Acum rămâne de văzut cum va fi primit acesta de fanii lui Everton, dacă mutarea pe Goodison Park se va oficializa. Rafa Benitez a mai antrenat în cariera sa echipe precum Valencia, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid și Newcastle.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16