Tehnicianul campioanei Angliei a dezvăluit că nu e nevoie de o reconstrucție a echipei, odată reveniți jucătorii accidentați Liverpool urmând să revină la nivelul ridicat din ultimele 3 sezoane.
Chiar și așa, echipa îl va pierde pe Wijnaldum, care a refuzat să își prelungească înțelegerea și va pleca liber de contract, dar va avea nevoie și de cineva în avanposturi, soluție de rezervă pentru Salah și Mane. Odată cu accidentarea lui Jota, cei doi jucători africani au fost obligați să joace meci de meci, iar randamentul lor a scăzut.
Ca atare, The Athletic anunță că Jurgen Klopp va renunța la patru fotbaliști, pentru a face rost de o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro pe care să o folosească pentru achiziții. Este vorba de Ben Woodburn (împrumutat la Blakpool), Harry Wilson (împrumutat la Cardiff), Loris Karius (împrumutat la Union Berlin) și Marko Grujic (împrumutat la Porto).
Premier League
"Nu există fotbalist mai bun!" Klopp și-a lăudat unul dintre jucători după victoria cu Watford
IERI LA 16:40
Niciunul nu intră în planurile germanului pentru stagiunea viitoare, astfel că plecările lor nu vor afecta cu nimic echipa.

Klopp nu se gândește la o reconstrucție

După ce a câştigat primul titlu după 30 de ani, Liverpool dezamăgeşte în acest sezon, fiind doar pe locul 6, în pericol de a rata accesul în grupele Ligii Campionilor, în sezonul următor.
În ciuda formei prin care trec "The Reds", Klopp a subliniat faptul că echipa sa a fost decimată de accidentări, neputându-se baza pe jucători precum Van Dijk şi Joe Gomez, ca o explicaţie pentru parcursul echipei.
"Reconstrucţie? Nu. Nu cred că este timpul pentru o reconstrucţie masivă, aşa cum am citit în presă: plecarea a 6 sau 7 jucători şi transferuri multe. Echipa din acest an nu a avut şansa să joace împreună, cu adevărat. Cred că ar avea sens să ne gândim la acest aspect, dar, bineînţeles că vor fi schimbări.Trebuie să reacţionăm la situaţia actuală, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne gândim la viitor. Nu sunt sigur că putem face toate astea vara, dar asta vom încerca", a declarat germanul, prin intermediul The Times.
Pentru Liverpool urmează două meciuri capitale pentru păstrarea șanselor de a evolua sezonul viitor în Champions League. Sâmbătă, "cormoranii" se deplasează la Sheffield pentru duelul cu ultima clasată, pentru ca 4 zile mai târziu să primească vizita lui Chelsea. Dacă nu vor obține măcar 4 puncte din aceste două partide, transmise în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player, Salah&Co vor avea o misiune imposibilă pe final de sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție vehementă cu privire la cumpărarea lui Newcastle de către miliardarii saudiți
15/10/2021 LA 11:05
Premier League
Salariul uriaș cu care Liverpool vrea să-l convingă pe Salah să-și prelungească înțelegerea
15/10/2021 LA 09:42