Presiunile pe UEFA devin tot mai puternice, iar azi poate fi o zi de cotitură în istoria fotbalului mondial. Planul cluburilor mari de a face o competiție paralelă, care să le aducă bani mai mulți decât Champions League, prinde contur, însă repercusiunile pot fi drastice.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Conform The Telegraph, Liverpool nu mai face parte din FIFA și UEFA.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06

Liverpool a anunțat oficial că face parte din Super Liga Europei

Clubul de pe Anfield a anunțat în această noapte că e printre membrii fondatori ai noii competiții, alături de formații de top din Anglia, Italia și Spania.
"Liverpool poate confirma că s-a alăturat cluburilor din Europa în noua competiție, European Super League. 12 formații de top din Europa au ajuns duminică la un consens pentru această nouă competiție, care va avea loc la mijlocul săptămânilor și care va fi patronată de membrele fondatoare. AC Milan, Arsenal FC, Atlético Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur sunt formațiile care și-au dat acordul. Se anticipează că alte trei cluburi mari ni se vor alătura pentru ediția de debut a competiției", se arată pe siteul oficial al lui Liverpool.
UEFA a anunțat că toți jucătorii care vor participa în Super Ligă nu vor mai avea dreptul să joace în competițiile sub egida FIFA și UEFA. Asta înseamnă că nu își mai pot reprezenta țările la Campionatele Europene și Mondiale, anunță Sky Italia.
Cluburile din European Super League ar urma să fie împărțite în 2 grupe a câte 10. Primele 4 echipe clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală. Apoi, exact ca într-o competiție eliminatorie normală, se vor juca disputa semifinale și finala.
În această seară ar urma să fie anunțată oficial noua competiție, Florentino Perez urmând să fie președintele ei. Patronii de la Liverpool, United și Arsenal vor fi vice-președinți.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115295.jpg
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
20/01/2022 LA 21:52
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11