Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Adama Traore Diarra sau, pe scurt, Adama Traore, este un jucător spaniol cu origini în Mali care s-a născut în sud-vestul Barcelonei. Părinții lui au părăsit țara natală și s-au mutat în Barcelona pentru a oferi un trai mai bun familiei. Alături de fratele său, Moha, s-a îndrăgostit de fotbal și a hotărât să îl practice încă de la o vârstă fragedă. Adama a avut o ascensiune mult mai rapidă decât cea a fratelui, astfel că în 2004 a reușit să intre în celebra fabrică de talente a Barcelonei, La Masia. La o distanță de mai puțin de doi ani și fratele lui făcea pasul către Academia rivalilor din oraș, Espanyol.

Adama Traore, fără șanse la Barcelona

Premier League
Guardiola, încântat de tandemul Haaland-Alvarez! Ce jucători de la Wolves l-au impresionat
17/09/2022 LA 19:50
La vârsta de 8 ani înălțimea nu îl ajuta prea mult, însă forța și explozia pe care le dezvolta l-au făcut celebru la nivelul La Masia. După anii petrecuți în Academie, mai exact în anul 2013, el ajunge om de bază la Barcelona B. Evoluțiile sale au contribuit decisiv la câștigarea Ligii Campionilor la tineret în anul 2014. Tot în anul 2014 își face debutul pentru echipa de seniori a Barcelonei, înlocuindu-l pe starul brazilian Neymar, într-o victorie a grupării blaugrana în La Liga.
Concurența din benzi era acerbă la Barca, iar Traore nu s-a putut impune în fața unor jucători deja consacrați. Astfel că, în anul 2015, decide să plece la clubul Aston Villa pentru suma de 9 milioane de euro. După doar un an la Villa este dorit de Middlesbrough, echipă care a eliminat-o pe Steaua București în semifinalele Cupei UEFA din 2006, după un final de meci dramatic. Evoluțiile bune în tricoul lui Middlesbrough i-au făcut pe cei de la Wolverhampton să îl cumpere în vara anului 2018 contra sumei de 18 milioane de euro.

Transformarea spectaculoasă a lui Adama Traore

Chiar dacă în prezent nu este titular meci de meci, se pare că, într-un final, și-a găsit locul în echipa lui Nuno Espírito Santo și nu ratează nicio ocazie de a pedepsi apărările adverse prin sprinturile sale fulgerătoare. În ultimii ani el și-a supus corpul unor transformări radicale reușind să pună tehnica și viteza într-un corp de adevărat atlet, sculptat perfect.
Adama Traore este un fotbalist polivalent, care poate juca oriunde în banda dreapta. Calitățile sale îi permit să facă cu ușurință atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.
Fără a fi titular indiscutabil la echipe, în actualul sezon a reușit în cele 17 meciuri jucate să puncteze de 3 ori și să ofere tot atâtea pase decisive.
Fotbalistul lui Wolves va avea ocazia să se remarce de Boxing Day, când va avea loc meciul al doilea al sezonului contra campioanei, City. În tur, fotbalistul de bandă al lui Nuno Espirito Santo a făcut, probabil, meciul carierei, iar acum promite din nou să fie un ghimpe în coasta apărătorilor adverși. Partida Wolverhampton - Manchester City va avea loc vineri, de la 21:45, în direct pe Eurosport 1.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Haaland impresionează și în afara celor 90 de minute de joc! Gestul prin care i-a cucerit pe fani
17/09/2022 LA 15:46
Premier League
Jack Grealish, victima unei intrări "criminale" în Wolves - City! Agresorul și-a pus mâinile în cap
17/09/2022 LA 12:30