Chelsea a avut un sezon sub așteptări până acum, iar demiterea lui Frank Lampard devenise doar o chestiune de timp. Acest lucru s-a întâmplat astăzi iar acum londonezii sunt în cătarea unui antrenor.
După toate probabilitățile, acesta va fi Thomas Tuchel, dar jurnaliștii de la The Mirror notează că germanul a fost abia a 3-a variantă pe lista lui Roman Abramovich. Numirea lui Tuchel nu a fost oficializată deocamdată, dar presa internațională scrie că în proporție mare lucrurile sunt clare, neamțul fiind cam singurul antrenor cu o cotă ridicată care este liber în acest moment și care a acceptat oferta londonezilor.
Premier League
Bruce e istorie pentru Newcastle! Zidane a fost momit cu un salariu dublu față de cât lua la Real
ACUM O ORĂ
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961975.jpg

Julian Nagelsmann a fost dorit insistent de Abramovich la Chelsea

Rusul l-a dorit insistent pe Julian Nagelsmann, omul care a făcut minuni pe banca lui Leipzig, dar mutarea nu se putea face în acest moment deoarece formații germană ar fi solicitat compensații financiare consistente.
În aceste condiții, Abramovich a încercat o soluție ingenioasă și l-a contactat pe Ralf Rangnick, fost manager al lui Leipzig înaintea lui Tuchel. Totuși, magnatul rus îi propusese germanului doar varianta de a fi interimar până în vară, când spera că îl va putea lua mai ușor pe Nagelsmann. Oferta a fost refuzată însă categoric de Rangnick, care și-ar dori să revină în antrenorat, dar nu în orice condiții, ci doar dacă i se va oferi un proiect pe termen lung.
O altă variantă a fost și Massimiliano Allegri. Italianul nu are angajament în acet moment, deci putea semna în orice moment, doar că discuțiile dintre cele 2 părți s-au oprit în urmă cu 2 săptămâni și nu au mai fost reluate.
Astfel, Abramovich a ajuns la varianta Thomas Tuchel, un antrenor care a impresionat în Bundesliga la Mainz și Borussia Dortmund, iar apoi a reușit cea mai bună performanță europeană cu PSG, de când clubul parizian a fost preluat de investitorii qatarezi.
https://i.eurosport.com/2019/06/26/2626161.jpg

Roman Abramovich:

"A fost o decizie foarte complicată pentru club"

Patronul lui Chelsea a dezvăluit că demiterea lui Lampard a fost una dintre cele mai grele decizii de când e numărul unu pe Stamford Bridge, dar e convins că a luat hotărârea care se impunea, dacă e să nu luăm în calcul factorul sentimental, ci doar pe cel sportiv.
"A fost o decizie foarte complicată pentru club, nu a fost ușor pentru că am o relație excelentă cu Frank și îl respect enorm pentru tot ce a făcut pentru noi, de-a lungul timpului. Este un om de o integritate ireproșabilă și un mare caracter.
Din păcate, după ce s-a întâmplat în acest sezon, am considerat că cea mai bună soluție e înlocuirea băncii tehnice. Vreau să îi mulțumesc lui Frank în nume personal, dar și numele clubului pentru munca extraordinară depusă și vreau să îi urez succes pe mai departe. E un simbol pentru clubul nostru și statutul lui rămâne același, chiar dacă acum ne despărțitm. Va fi mereu binevenit pe Stamford Bridge", a spus Roman Abramovich, conform unui comunicat oficial dat de Chelsea după demiterea lui Lampard.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Fotbal
CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ETAPEI A 8-A DIN PREMIER LEAGUE
IERI LA 04:38
Fotbal
Cine este Thomas Frank, antrenorul care a făcut din Brentford spaima granzilor din Premier League
18/10/2021 LA 09:38