N'Golo Kante este unul dintre cei mai mari fotbaliști din ultimul deceniu, deși de multe ori nu e suficient de promovat, nereușind să înscrie sau să iasă în evidență prin faze spectaculoase.
Dar francezul este instrumental pentru echipele la care evoluează. Titlul istoric al lui Leicester nu ar fi putut fi obținut fără munca titanică a mijlocașului la închidere, cum probabil Franța și Chelsea ar fi avut mari probleme în a câștiga Campionatul Mondial, respectiv Champions League.
În spatele tuturor acestor succese incredibile stă Kante, aportul său fiind mai mereu subapreciat de presă. Cât de important e mijlocașul din Hexagon pentru Chelsea s-a văzut și în ultimele două meciuri. Fără Kante, accidentat, "albaștrii" lui Tuchel au luat 6 goluri în disputele cu West Ham și Zenit, deși dispun de cea mai bună defensivă din top 5 campionate din lume.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 13 ORE
Fără a fi înzestrat mult peste medie, Kante a devenit unul dintre cei mai mari jucători din ultimul deceniu grație unei voințe de fier și a unei dăruiri totale. Simptomatic pentru cât de profesionist este francezul e ultima dezvăluire făcută de Jamie Vardy, fostul său coleg de la Leicester. După finala UCL, din vară, câștigată în fața lui City, Kante a avut timp de un singur lucru: să alerge.
"A doua zi după finala Champions League, l-am sunat să îl felicit, dar nu a răspuns. După câteva ore, m-a sunat înapoi și și-a cerut scuze că nu a putut să răspundă. Mi-a spus că nu era acasă, se dusese să alerge. Atât de dedicat este", a dezvăluit Vardy despre fostul său coleg de la Leicester.
CITEȘTE ȘI:
BARCELONA A PUS PE LISTA DE TRANSFERURI UNUL DINTRE CEI MAI BUNI JUCĂTORI. XAVI I-A GĂSIT DEJA ÎNLOCUITOR

Pogba: "Kante e cel mai iubit juător din istorie"

Dacă în presă Kante nu se bucură des de prea multă atenție, fotbaliștii înțeleg cât de important e el pentru echipele la care evoluează și apreciază în mod deosebit ce face pe teren.
Pregătirea fizică e capitolul la care excelează cel mai mult Kante, acesta fiind capabil să alerge timp de 90 de minute în același ritm. Munca enormă pe care o depune pe teren are explicații fără doar și poate în moștenirea genetică, însă francezul e 100% dedicat pentru a progresa chiar și la o categorie în care e deja printre cei mai buni din lume.
"E cel mai iubit jucător din istoria fotbalului. Nu ai cum să nu îl iubești pe acest băiat. Nu există persoană care să poată spună ceva rău despre el. E imposibil să găsiți pe cineva, credeți-mă. E umil, bun și un profesionist desăvârșit. Nu se plânge niciodată, muncește enorm, muncește tot timpul", a spus Pogba de curând despre Kante, potrivit beIN Sports.
Pogba a vorbit și despre capacitatea incredibilă a lui Kante de a alerga și de a acoperi suprafețe mari de teren. "Omul cu trei plămâni" a fost un artizan al titlului cucerit de Leicester, acum scrie istorie pentru Chelsea, alături de care joacă în finala Champions League și a fost poate cel mai important om al Franței la Mondialul cucerit în 2018, în Rusia.
"E peste tot pe teren. Nu îl vezi în preajma ta și deodată apare de nicăieri. Recuperează, dar e extrem de util și pe faza de construcție, deși asta nu se vede mereu. E peste tot și e incredibil să ai un astfel de jucător alături de tine. Ce ai putea să îți dorești mai mult?", a mai spus mijlocașul lui Manchester United.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 14 ORE
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22