Adus pe Old Trafford de Louis Van Gaal, Schweinsteiger a avut viață grea la United odată cu venirea lui Mourinho (2016) pe banca tehnică a "diavolilor".
Mijlocașul german a evoluat de doar 4 ori sub comanda "Specialului", fiind forțat practic să plece de la club și să accepte oferta extrem de atractivă din punct de vedere financiar a lui Chicago Fire (2017).
Retras între timp din fotbal, "Schweini" a vorbit pentru BBC Radio despre relația avută cu Mourinho. Germanul îl apreciază pe actualul tehnician al Romei, dar este de părere că acesta nu i-a dat vreo șansă din cauza lui Guardiola. Nu pentru că ar fi vrut să se răzbune în vreun fel, ci pentru că neamțul era obișnuit să joace cu totul altceva la Bayern față de ce voia Mou la United.
Premier League
Guardiola se gândește deja la viitor! Unde visează să antreneze după ce va pleca de la City
ACUM O ORĂ
"Nu am jucat aproape deloc la United cu Mourinho antrenor, dar chiar și așa îl respect. Este un manager mare, a câștigat multe trofee. A fost o situație ciudată și dificilă pentru mine, nu mi-a explicat niciodată de ce nu mă folosește. Cred eu că a fost din cauza lui Pep, evoluasem sub comanda lui și eram obișnuit cu un anumit gen de fotbal. Iar lui Mourinho nu îi place așa mult fotbalul practicat de Pep. Chiar și așa, mi-a plăcut cum a pregătit Mourinho echipa la United", a spus fostul mare mijlocaș.
CITEȘTE ȘI:
DORTMUND, "DECAPITATĂ". ACCIDENTAREA LUI HAALAND E TERIBILĂ. CÂND VA MAI REVENI PE TEREN

Mourinho, responsabil și pentru plecarea lui Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a fost printre primii jucători aduși de Mourinho la United, după ce vârful suedez s-a despărțit de PSG, club unde a scris istorie. În 2018, acesta a părăsit Old Trafford alegând MLS, iar Mourinho a fost decisiv și de această dată, crede Schweinsteiger.
"Jocul propus de Mourinho era total diferit față de ce știam noi. Cred că de asta a plecat și Zlatan. Nu era foarte mult fotbal, încercam să fim cât mai direcți. A fost un sentiment ciudat pentru cei mai mulți dintre noi, dar e un stil care i-a adus rezultate lui Jose", a mai spus fostul campion mondial.
Bastian Schweinsteiger a evoluat 13 ani la Bayern Munchen înainte de a alege United, câștigând 8 titluri și Liga Campionilor. Cea mai mare performanță a carierei rămâne însă Campionatul Mondial din 2014, unde a pus mâna pe trofeu, după ce, în prealabil, în 2006 și 2010 ajunsese până în semifinale.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Newcastle încearcă să dea lovitura în ianuarie! Un triplu campion cu City, pe lista "coțofenelor"
IERI LA 10:02
Liga
Sterling nu mai e o prioritate pentru Barcelona! Catalanii au bătut palma cu un alt star de la City
IERI LA 06:35