Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un mare fotbalist susține că Mourinho l-a tras pe "linie moartă" din cauza lui Guardiola

Cristian Mihală

Actualizat 27/10/2021 la 08:25 GMT+3

Bastian Schweinsteiger, fostul mare mijlocaș al naționalei Germaniei, crede că Jose Mourinho nu a mizat pe el la Manchester United, din cauza relației pe care o avea cu Guardiola.

Une poignée de main glaciale en 2010 entre Pep Guardiola et José Mourinho, symbole de la rivalité Barça-Real

Credit imagine: Getty Images

Adus pe Old Trafford de Louis Van Gaal, Schweinsteiger a avut viață grea la United odată cu venirea lui Mourinho (2016) pe banca tehnică a "diavolilor".
Mijlocașul german a evoluat de doar 4 ori sub comanda "Specialului", fiind forțat practic să plece de la club și să accepte oferta extrem de atractivă din punct de vedere financiar a lui Chicago Fire (2017).
Retras între timp din fotbal, "Schweini" a vorbit pentru BBC Radio despre relația avută cu Mourinho. Germanul îl apreciază pe actualul tehnician al Romei, dar este de părere că acesta nu i-a dat vreo șansă din cauza lui Guardiola. Nu pentru că ar fi vrut să se răzbune în vreun fel, ci pentru că neamțul era obișnuit să joace cu totul altceva la Bayern față de ce voia Mou la United.
"Nu am jucat aproape deloc la United cu Mourinho antrenor, dar chiar și așa îl respect. Este un manager mare, a câștigat multe trofee. A fost o situație ciudată și dificilă pentru mine, nu mi-a explicat niciodată de ce nu mă folosește. Cred eu că a fost din cauza lui Pep, evoluasem sub comanda lui și eram obișnuit cu un anumit gen de fotbal. Iar lui Mourinho nu îi place așa mult fotbalul practicat de Pep. Chiar și așa, mi-a plăcut cum a pregătit Mourinho echipa la United", a spus fostul mare mijlocaș.
CITEȘTE ȘI:

Mourinho, responsabil și pentru plecarea lui Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a fost printre primii jucători aduși de Mourinho la United, după ce vârful suedez s-a despărțit de PSG, club unde a scris istorie. În 2018, acesta a părăsit Old Trafford alegând MLS, iar Mourinho a fost decisiv și de această dată, crede Schweinsteiger.
"Jocul propus de Mourinho era total diferit față de ce știam noi. Cred că de asta a plecat și Zlatan. Nu era foarte mult fotbal, încercam să fim cât mai direcți. A fost un sentiment ciudat pentru cei mai mulți dintre noi, dar e un stil care i-a adus rezultate lui Jose", a mai spus fostul campion mondial.
Bastian Schweinsteiger a evoluat 13 ani la Bayern Munchen înainte de a alege United, câștigând 8 titluri și Liga Campionilor. Cea mai mare performanță a carierei rămâne însă Campionatul Mondial din 2014, unde a pus mâna pe trofeu, după ce, în prealabil, în 2006 și 2010 ajunsese până în semifinale.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo