Hakim Ziyech a costat-o pe Chelsea 40 de milioane de € în vara anului trecut, dar marocanul nu s-a adaptat rigorilor din Premier League și a fost mai mereu rezervă la campioana Europei. În ultimul timp, acesta a jucat mai des, ca urmare a gravelor probleme de lot cu care se confruntă Thomas Tuchel, dar prestațiile sale au fost șterse, iar o plecare a sa de pe Staford Bridge este tot mai probabilă.
Deși este printre cei mai valoroși jucători marocani la ora actuală, Ziyech nu a fost convocat nici la echipa națională pentru meciurile de la Cupa Africii, care va avea loc în Camerun în perioada 9 ianuarie - 6 februarie 2022. Conflictul dintre Ziyech și selecționer ar fi pornit de la refuzul jucătorului de a intra pe teren într-un meci amical, acuzând că este accidentat, deși medicii îi dăduseră undă verde să joace.
Conform declarațiilor anterioare ale bosniacului care stă pe banca Marocului din 2019, Ziyech a fost lăsat pe dinafară pentru turneul final de luna aceasta pentru că ar strica atmosfera în vestiar. Acum, chiar înainte de competiție, Halilhodzic a pus punctul pe "i", venind cu acuze grave la adresa fostului jucător de la Ajax.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
"Ziyech nu arată ca un fotbalist ce luptă pentru țara sa. Nu a fost deloc disciplinat la ultimele două cantonamente. Pentru prima oară în carieră, am văzut un internațional care refuză să se antreneze, pretinzând că este accidentat, deși toate testele indică faptul că e apt de joc. Nu voi tolera un asemenea comportament", a explicat selecționerul Marocului, înainte de startul Cupei Africii.
CITEȘTE ȘI:
ROMELU LUKAKU ȘI-A "DAT FOC LA VALIZĂ”. UȘILE DE IEȘIRE SUNT ÎNCHISE, IAR VESTIARUL NU ÎL SUSȚINE

Perioada aglomerată pentru Chelsea, Ziyech poate fi de ajutor

Ziyech s-a născut în Olanda, națiune pe care a reprezentat-o la nivel de juniori și tineret, dar în 2015 atacantul a decis să joace pentru Maroc la nivel de seniori. Până în prezent, Ziyech are 40 de selecții și 17 goluri marcate pentru naționala africană.
Vestea neconvocării la națională este una bună pentru Thomas Tuchel, care se va putea baza pe Ziyech într-una dintre cele mai încărcate perioade din sezon. Deși nu a evoluat strălucit, marocanul este oricum mai indicat decât tinerii din academia londonezilor, la care Tuchel se vede nevoit să apeleze tot mai des în ultima vreme, după ce mai mulți jucători de atac s-au accidentat sau au fost scoși din circuit de infectările cu Covid.
Chelsea va avea oricum o absență importantă pe durata Cupei Africii. Edouard Mendy va juca pentru Senegal la turneul final din Camerun, astfel că Tuchel se va baza cel mai probabil pe Kepa pentru câteva săptămâni.
Pentru "albaștri" urmează o perioadă teribilă. Înainte de dubla cu Lille, din optimile Champions League, băieții lui Tuchel au de jucat o dublă cu Spurs, în Cupa Ligii, un meci de Cupa Angliei, o altă partidă cu Tottenham, în campionat, pentru ca apoi să meargă la Campionatul Mondial al Cluburilor.
Premier League
Kepa regretă despărțirea lui Abramovich de Chelsea! "Ne-a dus în top!" Ce a spus despre Tuchel
25/06/2022 LA 18:14
Premier League
Chelsea, ofertă fabuloasă pentru omul dorit insistent de Tuchel: Werner + 45 de milioane de €
25/06/2022 LA 11:07