Articol scris de Bianca Dumitru
Unul dintre fanii lui Manchester City a primit interdicție de a mai intra în următorii 3 ani pe stadioanele din Marea Britanie. Potrivit Sky Sports, Anthony Burke, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit vinovat de magistrați pentru că a făcut un gest rasist față de fotbaliștii de la Manchester United, în timpul partidei care a avut loc pe Etihad, pe 7 decembrie 2019.
În plus, suporterul echipei lui Pep Guardiola nu are voie să se apropie la mai puțin de 1,7 km de arenele pe care evoluează City cu 4 ore înainte și 4 ore după meciurile favoriților săi. De asemenea, Burke nu va putea să intre în orașele în care joacă echipa națională a Angliei cu 8 ore înainte și după startul partidei.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Fanul "cetățenilor" a primit și o amendă de 500 de lire sterline, fiind obligat să plătească și o taxă de 50 de lire pentru victimele sale, dar și costurile de judecată, în valoare de 300 de lire sterline.
Ca urmare a sentinței date de magistrați, oficialii lui Manchester City au anunțat că îl vor interzice pe viață pe Anthony Burke la meciurile echipei.

Abuzuri rasiale după meciul dintre United și Tottenham

Fotbalul se confruntă în continuare cu problemele cauzate de rasism. În luna mai, opt bărbați au fost arestați și alți patru intervievați, ca parte a unei investigații privind abuzuri rasiale asupra unui jucător din Premier League.
Investigația a fost lansată după meciul de pe 11 aprilie între Manchester United și Tottenham atunci când unul dintre jucătorii echipei londoneze a fost atacat printr-o "serie de remarci rasiste pe Twitter".
Poliția nu a specificat despre ce jucător este vorba, însă după meci Tottenham Hotspur a condamnat "abuzul dezgustător" îndreptat către sud-coreeanul Son Heung-min.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30