La începutul acestui sezon, se vorbea în sfârșit despre United ca despre o candidată serioasă la titlu în Premier League. Argumentele erau clare: jucătorii evoluează de mulți ani împreună, iar în vară conducerea de pe Old Trafford a făcut cea mai impresionantă campanie de transferuri din ultimul timp: Varane, Jadon Sancho și Cristiano Ronaldo au venit sub conducerea lui Solskjaer.
În acest moment, United este pe 7 în clasament, la 8 puncte de liderul Chelsea, iar primul titlul post era Ferguson rămâne doar o "fata morgana", mai ales că pentru "diavoli" urmează o perioadă de foc, cu Spurs, City, Chelsea sau Arsenal adversare în următoarea lună.
Evident, Solskjaer este unul dintre responsabilii acestui parcurs, dar lotul nu este nici pe departe atât de puternic precum se credea. Maguire și Pogba au fost aduși pe aproape 200 de milioane de euro, iar nivelul lor nu justifică sub nicio formă o astfel de investiție.
Cupa Mondială FIFA
Cristiano Ronaldo, în cea mai slabă echipă din faza grupelor Mondialului, alături de 4 qatarezi
ACUM 10 ORE
De altfel, la capitolul investiții neinspirate lider pare să fi devenit Jadon Sancho, pe care United a plătit în vară 85 de milioane de euro. Englezul a evoluat în 10 partide pentru "diavoli" în toate competițiile și, deși era o mașină de goluri și assisturi la Dortmund, randamentul său e înfiorător. Până acum, atacantul de bandă nu a reușit să înscrie și nici nu a dat vreo pasă decisivă, devenind o rezervă de lux pentru United.
TOP 10 cele mai slabe transferuri făcute de United

Slideshow

"Țeapă" mai mare decât Di Maria? TOP 10 cele mai proaste transferuri ale lui United

10 imagini

CITEȘTE ȘI:
DORTMUND, "DECAPITATĂ". ACCIDENTAREA LUI HAALAND E TERIBILĂ. CÂND VA MAI REVENI PE TEREN

Solskjaer rămâne la United

Ole Gunnar Solskjaer va rămâne în continuare managerul lui United, chiar dacă viitorul nu sună deloc bine pentru tehnicianul nordic. Alex Ferguson și demersul jucătorilor, care s-au împotrivit aducerii lui Antonio Conte, au fost decisive în hotărârea conducerii.
După 0-5 cu Liverpool, scaunul lui Solskjaer s-a clătinat serios. Ca atare, boardul a cochetat serios cu demiterea norvegianului, pentru a se mai salva ca poate fi salvat din acest sezon.
În cele din urmă, Ole va rămâne, iar Sir Alex Ferguson pare să fi avut principalul rol în această decizie, scoțianul fiind prezent la ședința de ieri avută de conducerea lui United. Legendarul manager și-a arătat suportul față de Ole, care va avea parte de o scurtă perioadă de grație. Pentru United urmează însă partide foarte grele, așa cum am amintit mai sus și, la cum arată echipa acum, e greu de crezut că se vor putea obține multe puncte. Ca atare, Solskjaer rămâne pe poziții deocamdată, dar fiecare meci poate fi ultimul pentru norvegian pe banca tehnică a formației din Manchester.
Dincolo de intervenția lui Ferguson, decisiv în rămânerea lui Solskjaer a fost și demersul unora dintre jucătorii vechi din lotul lui United. Mai mulți fotbaliști au transmis conducerii că vor cere să fie puși pe lista de transferuri dacă Antonio Conte vine la club. Fotbaliștii știu cât de conflictual este italianul și nu vor să aibă un nou tehnician de tipul Mourinho. Chiar dacă este evident că Antonio este în prezent la alt nivel față de "Special", rezultatele obținute vorbind de la sine, fotbaliștii se tem că stilul de joc al lui United și identitatea clubului vor fi profund alterate. Conte e un tehnician defensiv, care organizează perfect apărarea și se bazează pe contra-atac, iar starurile lui United nu vor să fie forțați să interpreteze o astfel de partitură.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo a răbufnit când a fost scos de pe teren! "Te grăbești al dracului de rău!" Explicația dată
IERI LA 20:00
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
IERI LA 18:20