Cea mai lungă așteptare a luat sfârșit. Agonie. Furie. Tristețe. Speranțe. Resemnare. Fanii lui Liverpool au trecut prin toate aceste stări și multe altele în ultimii 30 de ani în așteptarea titului care parcă se încăpățâna să nu mai vină și pe Anfield. Până când a venit un anume german, cu șapcă și ochelari și nimic n-a mai fost la fel. Carismaticul tehnician din Germania le-a ținut vie speranța și le-a îndeplinit visul fanilor de pe Anfield.
Înainte de primul lor meci în Premier League din postura de campioni confirmați, Liverpool ar putea primi garda de onoare din partea jucătorilor lui Manchester City, dar este obligatoriu? Tradiția spune că echipa care tocmai a fost desemnată campioană va primi un rând de aplauze din partea adversarilor înaintea meciului. Desigur, acest lucru se întâmplă doar dacă echipa adversă își dorește asta.

Pep Guardiola, dispus să-și aplaude rivalii în Premier League

Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
Tehnicianul spaniol al cetățenilor a declarat după ce Liverpool a câștigat titlul în Premier League că este singurul lucru cinstit pe care-l pot face în acest moment, să-și aplaude rivalii și să le ofere garda de onoare după un sezon pe care l-au dominat clar: "Vom oferi garda de onoare, desigur. Mereu primim Liverpool într-un fel incredibil. Nu se pot plânge din acest punct de vedere. Vom acorda garda de onoare pentru că o merită", a spus Pep Guardiola.
Momentul atât de așteptat de fanii cormoranilor va avea loc joi, de la ora 22.15. Meciul dintre Manchester City și Liverpool se va putea vedea în direct pe Eurosport 1. Când a avut loc premiera a ceea ce reprezintă azi tradiție în Premier League? În 1955, atunci când Manchester United a oferit prima gardă de onoare rivalilor de la Chelsea. United a continuat tradiția în 1991, atunci când au aplaudat titlul câștigat de Arsenal. United are o istorie curată din acest punct de vedere. Diavolii roșii au făcut la fel și la titlul din 2005 al rivalilor de la Chelsea. Pentru a-i răsplăti, Chelsea a făcut la fel pentru United doi ani mai târziu.
A refuzat cineva să ofere garda de onoare? Da. În Spania. În 2018, Zinedine Zidane le-a cerut jucătorilor lui să nu le ofere garda de onoare rivalilor de la Barcelona. Mai devreme în acel sezon, catalanii au făcut la fel pentru echipa de pe Bernabeu, care tocmai se întorsese victorioasă de la Campionatul Mondial al Cluburilor. Barcelona le-a oferit totuși madrilenilor o gardă de onoare în mai 2008, imediat după ce Real Madrid a fost confirmată drept campioană în La Liga.
https://i.eurosport.com/2020/06/27/2839884.jpg
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55