City nu a mai disputat ultima partidă a anului, cu Everton, din cauza cazurilor de COVID-19 din lot. La ultimele teste, însă, nu a mai fost înregistrat vreun nou jucător pozitiv, astfel că "cetățenii" s-au putut antrena. Dacă disputa Burnley - Fulham e sub semnul întrebării, primul mare derby al anului 2021, Chelsea - City se va desfășura fără probleme, conform programului inițial.
"Au fost inițial patru persoane infectate, dintre care doi jucători, apoi încă trei fotbaliști. Nu cred că regulile Premier League îmi permit să le spun numele, dar o să vedeți la ora partidei cu Chelsea despre cine e vorba. Trebuie să respectăm viața privată a jucătorilor, astfel că nu am cum să declin identitatea fotbaliștilor. Avem însă un lot puternic pentru partida de pe Stamford Bridge", a spus Guardiola, în conferința de presă de azi.
Cu toate că Guardiola nu a nominalizat pe nimeni, jurnaliștii englezi susțin că Gabriel Jesus, Kyle Walker și Ederson sunt cei trei fotbaliști de prim plan care au COVID-19. Celelalte două cazuri sunt înregistrate în rândul jucătorilor care nu fac în mod obișnuit parte din primul "11" al "cetățenilor".
Premier League
Manchester City, în negocieri cu Bernardo Silva! "Cetățenii" vor să îl convingă pe lusitan să rămână
ACUM 3 ORE

Guardiola, despre partida amânată, cu Everton

Întrebat despre confruntarea care trebuia să aibă loc la începutul săptămânii în curs, pe Goodison Park, Pep a explicat că s-a luat o decizie atât de târziu pentru că noile cazuri de coronavirus au fost înregistrate cu o zi înainte de dispută. Inițial, doar Gabriel Jesus și un fotbalist care nu intră în planurile catalanului fuseseră depistați pozitiv la COVID-19.
"Am vrut să jucăm contra lui Everton, dar au apărut acele 3 noi cazuri și am informat Premier League. Eu personal l-am sunat pe Carlo Ancelotti să îi explic situația, pentru că vorbisem cu el cu o zi înainte și am vrut să știe că lucrurile s-au schimbat față de discuția inițială. Era un risc pe care ni l-am fi asumat dacă partida se disputa, astfel că s-a luat o decizie înțeleaptă. Mie și jucătorilor ne-ar fi plăcut să jucăm, dar siguranța are prioritate", a mai spus Pep.
Chelsea - Manchester City se joacă duminică, de la ora 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Ambele echipe sunt într-o poziție delicată, la londonezi vorbindu-se deja de posibila înlocuire a lui Lampard, după ce echipa de pe Stamford Bridge a reușit o singură victorie (3 înfrângeri!) în ultimele 5 partide de Premier League. "Cetățenii" nu sunt nici ei într-un moment ideal, cu două remize în ultimele 4 partide din cel mai puternic campionat al lumii.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/30/2963642.jpg
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 9 ORE
Fotbal
Răspunsul oferit de un coleg al lui Neymar când a fost întrebat de relația acestuia cu Mbappe
IERI LA 12:32