Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Euroscout Billy Gilmour, pasiune scoțiană

Ion Alexandru

Publicat 28/05/2021 la 09:00 GMT+3

Billy Gilmour este unul dintre cei mai apreciați jucători ai generației sale. Scoțianul de 19 ani a crescut la Rangers, dar Chelsea l-a luat la doar 15 ani. Gilmour este un mijlocaș cu reale calități și poate deveni o piesă importantă în angrenajul londonezilor. Euroscout a analizat posibilitățile de creștere ale puștiului care va merge la Euro cu naționala Scoției.

Billy Gilmour

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Unul dintre marile câștiguri ale sezonului 2019/20 și ale perioadei Frank Lampard, a fost promovara tinerilor jucători din academie, pe fondul imposibilității de a face transferuri. Billy Gilmoure și-a facut loc și a impresionat în prima echipă alături de Reece James, Mason Mount ori Tammy Abraham.
Ajuns la Chelsea după ce a trecut pe la echipa U17 a celor de la Rangers, Billy a evoluat constant în UEFA Youth League, Premier League 2 și Premier League U18, acolo unde a impresionat prin maturitatea aratată în joc.
Propulsat la prima echipă datorită lipsei de formă sau a accidentărilor din lot, Gilmour nu a trecut neobservat. A impresionat prin stăpânirea de sine, inteligenț și viziunea asupra jocului. Cel mai des a evoluat pe postul de mijlocaș central defensiv, preluând rolul lui Jorginho. Scoțianul s-a remarcat prin precizia paselor, capacitatea de a lua decizii rapide informându-se constant asupra pozitiilor coechipierilor iar în defensivă a impresionat printr-o bună poziționare.
picture

#Eurocout Billy Gilmour, puterea dorinței

Billy Gilmour, maturitate și consecvență

Ascensiunea mijlocașului central scoțian a fost blocată de o accidentare ce l-a ținut departe de teren aproximativ 4 luni de zile. Cu toate acestea a reușit să bifeze 5 meciuri în sezonul actual de Premier League, 2 partide în UEFA Champions League și 5 meciuri în cele 2 cupe interne. Acesta a fost convocat și la lotul național pentru turneul final Euro 2021.
Unde se oprește evoluția puștiului? Vom afla cel mai probabil sezonul viitor, când ar trebui să primească mai multe minute la prima echipă ori să fie împrumutat. Cu siguranță mai multe minute în Premier League l-ar face să-și crească nivelul jocului și să-și depășească limitele.
picture

#Euroscout Billy Gilmour a crescut frumos la Chelsea

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo