Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Unul dintre marile câștiguri ale sezonului 2019/20 și ale perioadei Frank Lampard, a fost promovara tinerilor jucători din academie, pe fondul imposibilității de a face transferuri. Billy Gilmoure și-a facut loc și a impresionat în prima echipă alături de Reece James, Mason Mount ori Tammy Abraham.
Ajuns la Chelsea după ce a trecut pe la echipa U17 a celor de la Rangers, Billy a evoluat constant în UEFA Youth League, Premier League 2 și Premier League U18, acolo unde a impresionat prin maturitatea aratată în joc.
Campionatul European UEFA
Reacții dure după ce Mount și Chilwell au fost forțați să se izoleze! "Cum e posibil așa ceva?!"
22/06/2021 LA 15:10
Propulsat la prima echipă datorită lipsei de formă sau a accidentărilor din lot, Gilmour nu a trecut neobservat. A impresionat prin stăpânirea de sine, inteligenț și viziunea asupra jocului. Cel mai des a evoluat pe postul de mijlocaș central defensiv, preluând rolul lui Jorginho. Scoțianul s-a remarcat prin precizia paselor, capacitatea de a lua decizii rapide informându-se constant asupra pozitiilor coechipierilor iar în defensivă a impresionat printr-o bună poziționare.

#Eurocout Billy Gilmour, puterea dorinței

Billy Gilmour, maturitate și consecvență

Ascensiunea mijlocașului central scoțian a fost blocată de o accidentare ce l-a ținut departe de teren aproximativ 4 luni de zile. Cu toate acestea a reușit să bifeze 5 meciuri în sezonul actual de Premier League, 2 partide în UEFA Champions League și 5 meciuri în cele 2 cupe interne. Acesta a fost convocat și la lotul național pentru turneul final Euro 2021.
Unde se oprește evoluția puștiului? Vom afla cel mai probabil sezonul viitor, când ar trebui să primească mai multe minute la prima echipă ori să fie împrumutat. Cu siguranță mai multe minute în Premier League l-ar face să-și crească nivelul jocului și să-și depășească limitele.

#Euroscout Billy Gilmour a crescut frumos la Chelsea

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
The Emirates FA Cup
Un puști de 18 ani, Billy Gilmour a fost omul meciului Chelsea - Liverpool 2-0!
04/03/2020 LA 05:47
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
IERI LA 08:44