Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Împrumutul la Leeds United al lui Ilan Meslier în sezonul 2019/2020 a fost unul suprinzător în condițiile în care Kiko Casilla părea titular incontestabil. Cu ce se făcuse remarcat francezul ? 28 de meciuri ca titular în poarta lui Lorient în Ligue 2 în sezonul 2018/2019. Da, vorbim despre un goalkeeper ce va împlini 21 de ani la începutului lunii martie. De progresul și evoluția sa a avut grija Marcelo Bielsa, puștiul primind minute constant abia spre finalul campaniei de promovare din Championship.

Premier League | Leeds - Southampton 3-0. Rezumatul meciului

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
Evoluțiile promițătoare au adus inevitabil transferul definitiv și debutul în Premier League. Măsurând 1,97m francezul profită din plin de calitățile fizice remarcându-se prin ușurința de a câștiga duelurile aeriene. Până la duelurile aeriene, ne suprinde cu reflexele sale extraordinar și un ”joc de picior” bun. Cu toate acestea evoluțiile sale sunt umbrite de situațiile în care încearcă driblinguri ori pase de finețe și pricizie, erori caracterisitce vârstei sale. Un mare plus poate fi faptul că nu pare afectat de aceste greșeli, de cele mai multe ori reintrându-și în ritmul normal.

#Euroscout Illan Meslier, micul gigant de la Leeds

Meslier, portarul viitorului

Raportându-ne la evoluțiile, vârsta și campionatul în care evoluează, îl putem clasa pe Meslier imediat după mult mai cunoscutul Gianluigi Donnarumma. În Premier League este cel mai tânăr goalkeeper titular, după victoria de marți cu Southampton devenind primul portar U21 cu 8 meciuri fără gol primit din istoria Premier League, în condițiile în care adversarii ajung foarte ușor în careul său datorită stilul de joc liber practicat de echipă.
Citești și:
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 24-a ediție, cu Bogdan Enache

Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57