Născut și crescut în Guarulhos, São Paulo, Gabriel Martinelli și-a început cariera de fotbalist jucând pentru echipa de futsal a lui Corinthians. Abia la vârsta de 14 ani, adolescentul a semnat primul contract de junior cu o echipă de liga a 4-a, Ituano, iar pe 2 iulie 2019, la 18 ani, a urmat transferul spectaculos la Arsenal.
Calitatea principală a lui Martinelli este, fără îndoială, capacitatea sa de a ataca mingea în suprafața de pedeapsă. Poziționarea și mișcarea sa în teren fiind remarcabile pentru vârsta lui, adaptându-se mereu foarte bine la viteza jocului și la găsirea spațiilor de exploatat.

#Euroscout Martinelli, samba în ritm de Premier League

Premier League
Ronaldinho, impresionat de tânărul atacant Martinelli: "Îmi amintește de Ronaldo Nazario"
27/01/2020 LA 13:35
Este confortabil în a încerca incursiuni din orice direcție către poziții centrale, dar și-ar putea îmbunătăți jocul transformându-l în unul puțin mai direct. În prezent, reușește să evite capcana offisde-ului în majoritatea timpului, deoarece începe alergarea mult mai devreme, bazându-se pe avantajul vitezei pe care îl are asupra fundașilor.
Energia lui Martinelli este în teren este debordantă, ceea ce l-a transformat deja într-unul din favoriții fanilor. Deși accidentarea la genunchi a fost una gravă, pare că s-a recuperat excelent, promițând să fie un jucător de bază în anii care vor urma pentru "Tunari".

#Euroscout Martinelli, visul copilului de la Ituano

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Martinelli, performanță extraordinară pentru Arsenal! Din 1998 nu se mai întâmplase așa ceva
22/01/2020 LA 10:06
Premier League
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător al lui Arsenal: "E talentul secolului"
01/11/2019 LA 10:37