Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Euroscout Pedro Neto, liderul noii generații portugheze

Ion Alexandru

Actualizat 12/03/2021 la 21:41 GMT+2

Pedro Neto este marea supriză a lui Wolves din acest sezon. Portughezul a devenit liderul echipei după accidentarea lui Raul Jimenez și joacă de parcă ar fi la al 10-lea sezon în Premier League.

Pedro Neto, Wolverhampton Wanderers

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Pedro Neto a împlinit chiar în urmă cu câteva zile 21de ani și a fost crescut de Braga. după un împrumut nereușit în Italia, la Lazio, acesta s-a impus în ultimele luni și, cu 5 goluri și 4 pase de gol, a devenit la 21 de ani o piesă de bază în enclava lusitană de pe Molineux, evoluțiile sale în tricoul lui Wolverhampton, unde joacă din 2019, propulsându-l în naționala Portugaliei, fiind primul jucător născut după 2000 care joacă în naționala mare.
picture

#Euroscout Pedro Neto

Deși lupii au un sezon mai slab decât precedentele două, cauzele fiind puternic influențate de cedarea lui Jota la Liverpool, dar și de accidentarea principalului om de gol, Raul Jimenez, conjunctura s-a dovedit favorabilăpentru Neto, care a avut astfel ocazia sa demonstreze ca are calitate și să crească în exprimare.

Pedro Neto, vesatilitate și maturitate

Neto este un fotbalist imprevizibil, bifând in acest sezon apariții pe toate posturile ofensive, poziția în care a avut cel mai bun randament fiind cea de extremă stânga. Ca stil de joc, acesta preferă să nu rămână lipit de tușă, abilitățile pe care le deține atunci când are mingea la picior permițându-i să vină in centru pentru a crea superioritate. Respectând tradiția portughezilor care au apărut in Premier League, Neto este foarte bine pregătit din punct de vedere fizic, viteza, care este principala lui calitate, fiind completată de o forțăcare nu este de ignorat pentru vârsta și înălțimea lui(1,72m).
Lipsa de randament pe care o are în fața porții poate fi considerată o problemă, dar, ținând cont că piciorul său de bază este stângul, ar fi interesant să-l vedem într-o poziție care să-l aducă mai des în situații de finalizare.
Pedro Neto are perspectiva de a ajunge un jucător de bandă complet odată cu îmbunătățirea inexactităților pe care le are în fața porții, și cu implicarea mai activă în faza defensivă, Wolves fiind terenul propice pentru dezvoltarea acestuia ca fotbalist.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

EUROSCOUT, a 26-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo