Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, completat debusolat la finalul meciului City - West Brom: "Asta e realitatea"

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/12/2020 la 13:44 GMT+2

Manchester City s-a încurcat aseară pe teren propriu, scor 1-1, cu nou-promovata West Brom, în etapa a 13-a din Premier League. Trupa lui Pep Guardiola a expediat nu mai puțin de 26 de șuturi către poarta oaspeților, dar numai unul a trecut de goalkeeper-ul Sam Johnstone, aflat într-o formă extraordinară.

Pep Guardiola the head coach / manager of Manchester City reacts during the Premier League match between Manchester City and West Bromwich Albion at Etihad Stadium

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a bifat a doua remiză în Premier League într-un interval de numai 3 zile. După egalul fără goluri din derby-ul cu United, de pe Old Trafford, a venit meciul complicat cu penultima clasată West Brom.
City s-a chinuit enorm în ultima perioadă fără golgheterul Aguero. Aseară, argentinianul - revenit recent după accidentare -, a fost introdus pe teren în ultimul sfert de oră, dar n-a putut să facă diferența.
Per total, elevii lui Guardiola au trimis 26 de șuturi către poarta lui West Brom, dar unul singur l-a învins pe Johnstone.

Manchester City, doar egal cu nou-promovata West Brom, într-un meci în care a avut 26 de șuturi

Gundogan a deschis scorul pe Etihad în minutul 30, după o pasă a lui Sterling. Mijlocașul german a șutat din interiorul careului, pe lângă goalkeeper-ul oaspeților.
În minutul 43, la singurul șut pe poarta lui Ederson, West Brom a reușit să restabilească egalitatea. Fundașul Ajayi a profitat de o dezorganizare în defensiva lui City și a șutat de la marginea careului. Șutul a fost slab, dar devierea ghinionistă a lui Dias, apărătorul lui Guardiola, a făcut ca mingea să treacă agonizant pe lângă Ederson, direct în plasă.
În repriza a doua a urmat o avalanșă de atacuri la poarta lui Johnstone, dar goalkeeper-ul lui West Brom a fost providențial. Acesta a intervenit salvator la 7 șuturi trimise de City, dintre care două în minutele de prelungire ale partidei.
Meciul de pe Etihad s-a încheiat 1-1, rezultat care o ține pe City la 5 puncte în spatele primului loc din Premier League.

Guardiola, complet debusolat la finalul meciului City - West Brom

La final, Pep Guardiola s-a arătat complet debusolat de desfășurarea partidei. Managerul spaniol n-a reușit să-și explice numărul mare de ocazii irosite de elevii săi. De notat că acesta a fost primul meci din Premier League începând din 2019 în care City trimite 26 de șuturi, iar la final nu reușește să câștige.
City a marcat numai 18 goluri în primele 12 meciuri din noul sezon din Premier League, iar acest lucru îl neliniștește pe Guardiola:
"Asta e realitatea. Am reușit să controlăm lucrurile și să nu încasăm multe goluri. Golul lor a fost marcat în urma unei devieri. Am fost mai buni în toate compartimentele, dar ne-am chinuit să înscriem. Putem să controlăm meciurile, dar nu reușim să marcăm. Avem nevoie să trimitem mingea în plasă, dar la momentul actual nu putem face asta. Este dificil pentru manageri să găsească soluții în astfel de situații. În repriza a doua am făcut tot ce trebuia, dar nu am reușit să înscriem.
Am avut 26 de șuturi, dar ne chinuim. Trebuie să privim optimiști în continuare. Nu trebuie să fii un geniu ca să vezi prăpastia dintre acest sezon și sezoanele precedente (n.r. - despre rezultatele lui City). Nu există încredere, Sergio Aguero este accidentat de 4 luni, dar noi ne-am creat ocazii. Suntem acolo, dar nu reușim să înscriem. Știm că am pierdut multe puncte.
Acesta a fost un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Nu este o distanță foarte mare față de primul loc din clasament, dar trebuie să fii în stare s-o bați pe West Brom acasă. Această situație este ciudată pentru toată lumea. Meritam să câștigăm, dar n-am făcut-o", a spus Pep Guardiola, la conferința de presă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo