Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leicester - Everton 0-2. Arsenal - Southampton 1-1. "Tunarii", a 5-a etapă pe Emirates fără victorie

Cristian Mihală

Actualizat 16/12/2020 la 22:03 GMT+2

Everton a câștigat derbyul de clasament cu Leicester, din deplasare, scor 2-0. Arsenal continuă să se scufunde: formația lui Arteta a scos doar un punct pe propriul teren cu Southampton, scor 1-1.

Leicester City - FC Everton

Credit imagine: Getty Images

Partida de pe King Power Stadium trebuia să fie o sărbătoare pentru Vardy, care a devenit jucătorul cu cele mai multe jocuri în Premier League din istoria lui Leicester, 233.
În ciuda faptului că trupa lui Ancelotti nu s-a putut baza pe jucători de bază, precum Coleman, Digne sau James Rodriguez, "caramelele" au confirmat forma excelentă arătată în confruntarea cu Chelsea.
picture

Imagini teribile: Allan, scos cu targa de pe teren, în disputa Leicester - Everton

Oaspeții l-au pierdut și pe Allan, care cel mai probabil a suferit o ruptură musculară, însă acest lucru nu i-a împiedicat să se impună cu 2-0, grație reușitelor lui Richarlison și Holgate.
Pe final, gazdele au avut șansa să revină în meci, după ce arbitrul a dictat penalty la o intervenție a lui Andre Gomes la Ayoze Perez, însă VAR-ul a decis că mijlocașul lui Everton a atins mingea.

Arteta, un nou meci necovingător cu Arsenal

Arsenal se afla înainte de partida din această seară în fața unei contraperformanțe istorice. "Tunarii" pierduseră ultimele 4 partide acasă în Premier League (cu Leicester, Aston Villa, Wolves și Burnley). Niciodată în existența ei, Arsenal nu suferise 5 înfrângeri la rând acasă, dar azi nu ar fi surprins pe nimeni dacă Southampton se impunea.
Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 18, prin Walcott, fotbalist care a marcat 108 goluri ca jucător al lui Arsenal.
Din fericire pentru trupa de pe Emirates, Aubameyang a adus egalarea în minutul 52, punând capăt unei perioade de 798 de minute în campionat, în care Arsenal nu a marcat dintr-o fază cursivă.
Golul lui Aubameyang a venit ca o revanșă, după ce în etapa trecută vârful lui Arteta marcase în propria poartă în înfrângerea, 0-1, cu Burnley. Azi golgheterul "tunarilor" a reușit primul său gol din acest sezon, pe teren propriu.
Arsenal a tremurat pentru egal, după ce Gabriel a fost eliminat. "Tunarii" au primit azi al 7-lea cartonaș roșu de când Arteta e la cârma formației. În toată această perioadă, nicio altă echipă nu a primit mai mult de trei eliminări, în total.
Arteta nu a riscat nimic, David Luiz intrând în locul atacantului Nketiah, pentru a proteja remiza. Una care a fost obținută în cele din urmă, dar tehnicianul londonezilor pare condamnat să fie demis. Arsenal e pe 15, după 13 etape, cu doar 11 goluri înscrise. Doar 3 formații au marcat mai puțin în actuala stagiune, în Premier League: Burnley, Sheffield United și WBA.
În cel de-al treilea meci al zilei din Premier League desfășurat de la 20:00, Leeds s-a impus cu 5-2 în fața lui Newcastle.
Patrick Bamford, golgheterul nou promovatei, a ajuns la al 35-lea său gol pentru Leeds. El a punctat în minutul 35 al disputei contra "coțofenelor" și a devenit cel mai bun marcator din cariera lui Marcelo Bielsa, indiferent de echipele pe care le-a condus legendarul antrenor argentinian.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo