Articol scris de Eduard Dimiean
Liverpool a fost învinsă de Chelsea la limită, cu scorul de 1-0, însă, detaliile tactice expuse de cele două formații în timpul meciului au făcut diferența. Londonezii au fost superiori la toate capitolele statistice importante, au avut un xG mai bun la finalul partidei (0.3 - 1.06), și-au creat mai multe ocazii de gol (6 – 11) și au exploatat perfect carențele ofensive din linia defensivă a “cormoranilor”.
Cu Ozan Kabak și Fabinho în centrul defensivei, decizia de a se apăra atât de avansat în teren a fost falimentară din partea lui Jurgen Klopp. În locul lui Giroud, în poziția de atacant central a fost utilizat Timo Werner, vârful german care este specializat în a ataca spațiile libere din spatele apărării adverse.
Premier League
"Nu există fotbalist mai bun!" Klopp și-a lăudat unul dintre jucători după victoria cu Watford
IERI LA 16:40

Premier League | Rezumatul meciului dintre Liverpool și Chelsea, încheiat cu victoria "albaștrilor"

Pe lângă această eroare tactică, Liverpool a suferit și prin lipsa de precizie defensivă etalată de Trent Alexander-Arnold, care deseori, prins avansat, a permis cu ușurință lui Mason Mount să se insereze în spatele său pe fazele de tranziție ofensivă a londonezilor.
La faza golului anulat lui Chelsea se observă exact modul în care Werner, Ziyech și Mount, componenții trio-ului ofensiv trimis în teren de Thomas Tuchel, au atacat spațiile intermediare deschise între fundașii adverși.
https://i.eurosport.com/2021/03/05/3006046.png

Liverpool - Chelsea 0-1 | Golul victoriei

Golul victoriei vine după ce Mount pătrunde la interior în timp ce Fabinho și Trent nu reușesc să se sincronizeze la timp pentru a-l închide. Zona din fața careului este complet neprotejată, mijlocașul defensiv fiind ineficient plasat, în spatele liniei de apărare.
https://i.eurosport.com/2021/03/05/3006045.png
Chelsea își atinge obiectivul după această victorie, este pe locul 4 în clasament, iar jocul echipei în plină creștere. De cealaltă parte Liverpool, pe locul 7, este în pericol să rateze complet sezonul de Premier League și se poate spune că echipa de pe Anfield se află într-o criză prelungită, pentru care, momentan, nu se găsește soluția.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție vehementă cu privire la cumpărarea lui Newcastle de către miliardarii saudiți
15/10/2021 LA 11:05
Premier League
Salariul uriaș cu care Liverpool vrea să-l convingă pe Salah să-și prelungească înțelegerea
15/10/2021 LA 09:42