Articol scris de Eduard Dimiean
Liverpool a fost învinsă de Chelsea la limită, cu scorul de 1-0, însă, detaliile tactice expuse de cele două formații în timpul meciului au făcut diferența. Londonezii au fost superiori la toate capitolele statistice importante, au avut un xG mai bun la finalul partidei (0.3 - 1.06), și-au creat mai multe ocazii de gol (6 – 11) și au exploatat perfect carențele ofensive din linia defensivă a “cormoranilor”.
Cu Ozan Kabak și Fabinho în centrul defensivei, decizia de a se apăra atât de avansat în teren a fost falimentară din partea lui Jurgen Klopp. În locul lui Giroud, în poziția de atacant central a fost utilizat Timo Werner, vârful german care este specializat în a ataca spațiile libere din spatele apărării adverse.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
04/10/2022 LA 17:17

Premier League | Rezumatul meciului dintre Liverpool și Chelsea, încheiat cu victoria "albaștrilor"

Pe lângă această eroare tactică, Liverpool a suferit și prin lipsa de precizie defensivă etalată de Trent Alexander-Arnold, care deseori, prins avansat, a permis cu ușurință lui Mason Mount să se insereze în spatele său pe fazele de tranziție ofensivă a londonezilor.
La faza golului anulat lui Chelsea se observă exact modul în care Werner, Ziyech și Mount, componenții trio-ului ofensiv trimis în teren de Thomas Tuchel, au atacat spațiile intermediare deschise între fundașii adverși.
https://i.eurosport.com/2021/03/05/3006046.png

Liverpool - Chelsea 0-1 | Golul victoriei

Golul victoriei vine după ce Mount pătrunde la interior în timp ce Fabinho și Trent nu reușesc să se sincronizeze la timp pentru a-l închide. Zona din fața careului este complet neprotejată, mijlocașul defensiv fiind ineficient plasat, în spatele liniei de apărare.
https://i.eurosport.com/2021/03/05/3006045.png
Chelsea își atinge obiectivul după această victorie, este pe locul 4 în clasament, iar jocul echipei în plină creștere. De cealaltă parte Liverpool, pe locul 7, este în pericol să rateze complet sezonul de Premier League și se poate spune că echipa de pe Anfield se află într-o criză prelungită, pentru care, momentan, nu se găsește soluția.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
04/10/2022 LA 06:46
Premier League
Jurgen Klopp, reacție dură după Liverpool - Brighton 3-3: "A fost oribil de urmărit"
01/10/2022 LA 19:16