Formaţia de pe Anfield pierde teren în lupta pentru titlu, chiar dacă abia ajungem la jumătatea sezonului. La cum arată lucrurile acum, fără Van Dijk şi Joe Gomez în centrul apărării şi fără limpezime la finalizare, Salah&Co par a avea abia a treia şansă în lupta pentru campionat, City şi United fiind echipe mai complete şi mai eficiente.
Azi, Liverpool a dominat în mare parte derbyul cu United, însă rezultatul pare unul echitabil, judecând după faptul că "diavolii" au ratat cele mai mari ocazii ale partidei, prin Bruno Fernandes şi Pogba. Jurgen Klopp a analizat partida şi s-a declarat mulţumit de atitudinea şi prestaţia jucătorilor săi, chiar dacă e de părere că o victorie ar fi fost în logica desfăşurării partidei.
"Dacă am fi câştigat cu 1-0, cred că ar fi fost un rezultat meritat. Pe final, au avut şi ei ocazii, dar nu poţi să o ţii pe United 90 de minute fără să îşi creeze oportunităţi. Sunt într-un moment bun, zboară în Premier League, în timp ce noi ne luptăm să ne găsim forma. Dacă avem asta în vedere, a fost un meci bun în această seară. Sunt mulţumit de prestaţia colectivă a băieţilor, chiar dacă nu e rezultatul pe care ni-l doream", şi-a început Klopp discursul, pentru ca apoi să vorbească de modul în care s-a schimbat dinamica meciului în repriza secundă: "În prima repriză, contra-pressingul a fost excelent, am pasat bine, dar nu am reuşit să înscriem. Iar acest lucru e cel mai important în fotbal. Partea a doua a fost ceva mai deschisă, ei au avut acele două mari ocazii, dar Alisson a reuşit să ne salveze".
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 13 ORE

Mari probleme în ofensivă pentru Liverpool

Pentru prima oară din 2017, Liverpool nu a reuşit să câştige vreun meci dintr-o serie de 4 partide, în Premier League. În ultimele 4 confruntări din cel mai puternic campionat al lumii, "cormoranii" au punctat o singură dată, cu WBA.
Aşadar, ultimul gol înscris de "cormorani" în campionat a venit tocmai pe 27 decembrie, semn că în ofensivă - punctul forte al echipei - au început să apară probleme. Klopp nu crede într-o criză şi e de părere că astfel de momente sunt inevitabile în fotbal şi nu e cazul să se facă o tragedie din lipsa de concentrare la finalizare.
"Nu e o explicaţie pentru că nu mai marcăm în ultimul timp atât de mult. Ratăm mult, dar trebuie să continuăm şi să nu ne afecteze ce se discută în jurul nostru, în presă. Toţi vor goluri, şi noi ne dorim asta, fiţi siguri. Dar aşa e în fotbal, există şi astfel de momente. Sunt partide în care marchezi din orice poziţie, când faci scor. Aşa s-a întâmplat cu Palace (n.r. 7-0, în deplasare), nu cu mult timp în urmă. E enervant că am avut acea partidă, după care am marcat atât de puţin, dar se întâmplă", a mai spus Klopp.
Liverpool rămâne la 3 puncte de United, însă a fost depăşită de City, care are şi un meci mai puţin disputat. "Cormoranii" au ocazia să facă uitate ultimele prestaţii joi, când pe Anfield vine Burnley. Apoi, peste două etape, campioana se deplasează la Londra, pentru super-duelul cu echipa lui Mourinho, Tottenham.
Recordul trio-ului de vis Salah-Mane-Firmino contra lui United e unul teribil. Niciunul nu a reuşit mai mult de un gol împotriva "diavolilor".
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 17 ORE
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
IERI LA 12:42