Articol scris de Valentin Nicola
Liverpool a dominat partida din punct de vedere teritorial și al posesiei cu 65.7%, însă nu a reușit să marcheze continuând astfel criza de goluri pe care o traversează în acest an. Cu o incisivitate redusă față de cum își obișnuiseră fanii, jucătorii lui Klopp au legat 576 de pase în partida de aseară față de cele numai 252 reușite de United, însă ineficient datorită și a unei lipse de spirit ofensiv din partea lui Wijnaldum care a blocat sincronizarea schemelor de atac, returnând foarte des mingea. Trent AA nu a prins cea mai bună seară iar asta s-a reflectat în prestația generală a echipei și mai ales în fazele desfășurate în treimea adversă, defensiv fiind totuși jucătorul cu cele mai multe recuperări de balon (11).
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973645.png
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
ACUM 19 ORE
La Liverpool totul trebuie să se lege la timp, dacă o piesă nu funcționează marcajul advers are timp să își recupereze poziția, iar Manchester United a exploatat acest aspect. Au jucat la rezultat, defensiv sperând la un gol care va decide derby-ul, iar ratările lui Pogba și mai ales Bruno Fernandes dovedind că United a avut o șansă reală să obțină 3 puncte pe Anfield.
Citiți și:
Lateralii Robertson și Shaw au fost pentru ambele echipe jucătorii care s-au evidențiat în momentele de tranziție ofensivă, dar cel puțin pentru Liverpool trio-ul ofensiv format din Mane, Salah și Firmino nu găsit soluțiile inspirate în momentele în care s-au aflat în preajma careului advers.
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973646.png

Liverpool - Manchester United 0-0, avantaj Guardiola

Marea câștigătoare după această confruntare a fost Manchester City. Echipa lui Pep Guardiola s-a impus cu 4-0 în fața celor de la Crystal Palace și a ajuns astfel pe locul secund în Premier League. Cu un meci mai puțin disputat față de liderul United aflat la 2 puncte distanță și un moral de excepție după o revenire în top, City reintră în cărțile pentru titlu. Cât despre Liverpool și șansele sale de a-și apăra titlul de campioană, a venit momentul pentru un răspuns concret și constant deoarece bătălia în Anglia se va complica de la etapă la etapă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26