Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean alege la finalul rundei din Premier League fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult.
Ilkay Gundogan este într-o formă incredibilă și este alesul lui Lucian Sânmărtean. Dubla cu Liverpool din etapa 23 a fost urmată de o dublă cu Tottenham și City zboară spre titlu. Rolul de coordonator de joc i se potrivește neașteptat de bine! Pep Guardiola a știut exact cum să valorifice calitățile lui Gundogan, iar mijlcașul german a răsplătit încrederea. Succesul cu Tottenham a fost obșinut datorită unui efort colectiv, dar Gundogan a fost starul unui echipe care părea sleită de puteri în urmă cu 3 luni.

Rezumatul meciului Manchester City - Tottenham 3-0

Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
Citește și:

Ilkay Gundogan, a readus-o pe Manchester City pe primul loc

Ilkay Gundogan este piatra de fundament a revenirii fabuloase a lui Manchester City. Mijlocașul german a venit la Manchester City în 2016 și în ultimele trei sezoane a fost o piesă de bază pentru Guardiola, fiind genul de jucător care nu ieșea prea mult în evidență, dar care și-a făcut treaba.
De altfel, Gundogan a spus că se simte mai bine departe de lumina reflectoarelor. Acest sezon a fost total diferit. Germanul cu origini în Turcia a reușit 11 goluri în 18 meciuri jucate în Premier League. În 2021, are șapte goluri înscrise - mai multe decât Ronaldo sau Messi și la egalitate cu supergolgheterul lui Bayern Lewandowski, în campionatele interne.
Accidentarea lui Kevin de Bruyne i-a adus avansarea în teren și responsabilitate mult mai mare. Gundogan a dovedit că este o adevărată forță creatoare la mijlocul terenului și că este perfect capabil să joace și mai avansat, el având execuții extraordinare pe parcursul acestui sezon. Este meritul lui Guardiola că mereu scoate ce este mai bun din jucătorii săi dar este meritul lui Gundogan că poate atât mai retras, cât și în noul rol mai liber, mai avansat.
Citește și:
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Gestul impresionant al lui Gundogan după ce a devenit campion al Angliei! Ce va face cu banii
09/06/2021 LA 12:21
Fotbal
Sărbatoarea revenirii veteranilor Müller și Hummels în naționala Germaniei, stricată de Poulsen
03/06/2021 LA 08:45