Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a făcut instrucție cu Arsenal, 5-0! Tunarii lui Arteta ocupă ultimul loc în Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/08/2021 la 17:57 GMT+3

Primul meci etapei cu numărul 3 din Premier League ne deschide apetitul pentru un weekend de fotbal fantastic la Eurosport. Primul mare meci al zilei de sămbătă în Premier League se va juca între Manchester City și Arsenal de la ora 14.30 pe Eurosport 1, urmând ca de la ora 19.30 Liverpool și Chelsea să fie desertul acestei zile din campionatul Angliei.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28: Ilkay Gundogan of Manchester City celebrates after scoring the opening goal during the Premier League match between Manchester City and Arsenal at Etihad Stadium on August 28, 2021 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

LIVETEXT MANCHESTER CITY - ARSENAL 5-0
Final. Arsenal bifează o nouă înfrângere usturătoare într-un început absolut dezastruos de Premier League. Elevii lui Mikel Arteta ocupă ultimul loc în clasamentul Premier League, cu trei înfrângeri și niciun gol marcat!
Min. 84: GOOOOOL!! Ferran Torres face dubla și Arsenal va suferi o înfrângere extrem de rușinoasă.
picture

MANCHESTER CITY - ARSENAL 5-0. Ferran Torres face dubla și Arsenal va suferi o înfrângere extrem de

Min. 76: Sterling scapă singur cu portarul, dar îl ia la țintă și nu reușește să strecoare mingea în plasă.
Min. 65: Arsenal nu a avut niciun șut pe poartă până acum.
Min. 53: GOOOOL! Elevii lui Pep Guardiola se dezlănțuie. Rodri înscrie din afară careului.
picture

MANCHESTER CITY - ARSENAL 4-0. Rodri înscrie din afară careului, după o altă fază extrem de bine org

Min. 49: Manchester City continuă asaltul și au câteva ocazii importante, consecutive.
Min. 42: Gabriel Jesus face 3-0 după o fază superbă creată cu Jack Grealish!
picture

MANCHESTER CITY - ARSENAL 3-0. Gabriel Jesus face 3-0 după o fază superbă creată cu Jack Grealish!

Min. 35: Granit Xhaka a primit direct cartonașul roșu după un fault asupra lui Joao Cancelo.
Min. 13: GOOOOOL! Ferran Torres marchează și majorează scorul pentru cetățeni!
picture

MANCHESTER CITY - ARSENAL 2-0. Ferran Torres marchează și majorează rezultatul pentru cetățeni!

Min. 7: GOOOOL! Gundogan deschide scorul pentru Manchester City.
picture

MANCHESTER CITY - ARSENAL 1-0. Gundogan deschide scorul

UPDATE / În timp ce Pep Guardiola a trimis în teren aceeași echipă care a învins Norwich City cu 5-0 în etapa precedentă, Mikel Arteta a venit cu patru noutăți în formula de start, cu Martin Odegaard, căpitanul Pierre-Emerick Aubameyang, Calum Chambers și Sead Kolasinac. Managerul oaspeților a revenit la o echipă cu trei fundași centrali.
UPDATE / A rămas mai puțin de o oră până la startul partidei. Cele două echipe au anunțat formulele în care vor începe derby-ul:
Manchester City: Ederson; Walker, Laporte, Dias, Cancelo; Gundogan, Rodri, Silva; Torres, Grealish, Jesus
Arsenal: Leno; Chambers, Holding, Kolasinac; Soares, Odegaard, Xhaka, Smith Rowe, Saka, Tierney; Aubameyang.
Articol scris de David Căileanu
Manchester City primește vizita lui Arsenal, după ce etapa trecută a trecută, tot pe Etihad, a reușit să-i administreze un scor fluviu (5-0) nou-promovatei Norwich. Guardiola se simte bine atunci când joacă în fața tunarilor. Managerul catalan a reușit să învingă formația londoneză în 10 din ultimele 11 meciuri disputate împotriva lor. De partea cealaltă, Arsenal se află într-o poziție ingrată, cu 0 puncte după primele 2 etape și mai mult de atât, elevii lui Arteta nu au reușit să înscrie nici măcar un gol în aceste meciuri. Echipa din nordul Londrei se află pe locul 19 în clasament, o poziție incredibilă, având în vedere tradiția clubului. Trupa lui Arteta se poate consola, în startul acestui sezon, doar cu accederea mai departe în cadrul Cupei Ligii Angliei, după demonstrația de forță pe care a oferit-o la mijlocul acestei săptămâni în fața lui West Brom. Tunarii au câștigat acest meci cu scorul de 6-0.
Manchester City - Arsenal va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1
Manchester City - Arsenal | Guardiola vs Arteta. Profesorul contra elevului
Relația de prietenie a celor 2 manageri își are rădăcinile la începutul aniilor 2000. Arteta se afla la începutul carierei de fotbalist, iar locul din care s-a lansat în fotbalul mare a fost vestiarul Barcelonei. Aici i-a găsit printre alții pe Rivaldo, Kluivert, Luis Enrique iar căpitanul echipei era nimeni altul decât Pep Guardiola. Traseele celor doi în lumea fotbalului a luat-o în direcții diferite, Guardiola s-a despărțit în 2001 de Barcelona, club pentru care a evoluat timp de 11 ani, iar Arteta a plecat împrumut la P.S.G și pe urmă a fost vândut la Rangers. Timpul a trecut iar Guardiola a devenit un tehnician de succes, performanțele pe care le-a realizat la Barcelona și Bayern vorbind de la sine. Arteta a fost împrumutat de Everton un sezon de la Real Sociedad, iar mai apoi în sezonul imediat următor fiind cumpărat de gruparea albastră din Liverpool. Perioada lui Arteta ca și fotbalist în Premier League s-a împărțit între 2 echipe: Everton și mai apoi Arsenal.
Pe 1 iulie 2016 Arteta s-a retras și a fost adus imediat de Pep Guardiola în staff-ul său de asistenți la Manchester City. Amândoi se aflau în fața unei aventuri minunate! Guardiola debuta în Premier League, iar Arteta își începea primul sezon ca și antrenor secund. Cei doi prieteni au reușit să aducă două campionate în vitrina lui City. Pe 22 decembrie 2019, Arteta a semnat primul contract de principal cu Arsenal. Spaniolul are o înțelegere până în 2023 cu gruparea de pe Emirates, dar poziția dificilă în care se află în acest moment ar putea să însemne și o încetare a contractului mai devreme decât se așteptau cele 2 părți. Cel care l-a lansat în cariera de antrenor și îl inspiră în această meserie ar putea fi și cel care îi va răsturna scaunul de manager. Cu o victorie, Guardiola ar fi cel care ar putea să îi dea brânciul decisiv de pe banca lui Arsenal, mai ales că membrii conducerii grupării londoneze ar putea căuta un nou manager în pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale. Zvonurile ar fi că, tunarii tatonează pistele Wenger și Conte.
Mikel Arteta este în pericol după startul ratat de sezon
Astăzi, de la ora 14.30 pe Eurosport 1 vom asista la cea de a șasea confruntare directă între cei 2 tehnicieni. Guardiola își conduce fostul elev cu 4-1 în cadrul acestor confruntări. Relația excementă dintre cei doi nu a fost afectată de meciuri directe de până acum. În toate conferințele de presă sau interviurile pe care le-au oferit reprezentanțiilor mass-media cei 2 au vorbit la superlativ unul despre celălalt, Arteta chiar recunoscând după ce a câștigat primul trofeu pentru Arsenal, implicit primul trofeu din cariera de principal, că datorită lui Pep Guardiola a urmat această meserie. E clar că managerul catalan are o mare influență atât în cariera acestuia de antrenor, cât și în viața personală. Dacă i-am urmări pe cei 2 tehnicieni în oglindă am vedea multe similarități în stilul acestora de antrenorat, de la poziția pe care o ocupă în fața băncii tehnice, urmărind cursul jocului, până la modul în care cei 2 tehnicieni dau indicații elevilor săi în timpul meciurilor.
Cu siguranță, vom asista la un duel foarte interesant în primul meci al etapei cu numărul 3 din Premier League. Pe de o parte, City are nevoie de cele 3 puncte în cursa cu celelalte 3 echipe din Big 4 pentru titlul de campioană din acest sezon, iar pe de altă parte Arsenal are nevoie de un succes pentru a calma fanii extrem de furioși după acest început slab de sezon. Revenirile lui Aubameyang și Lacazette pot fi decisive pentru compartimentul ofensiv al lui Arsenal, unde cei doi ar putea face un parteneriat de succes cu Odegaard.
Super sâmbătă Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo