Partida de pe Etihad este motivul pentru care fotbalul, așa cum suporterii și-l doresc, va continua să existe la nivel de artă. Excludem din start posesia zdrobitoare pe care City a avut-o în cele 90 de minute și statistica șanselor create de 14 la 2 în favoarea “cetățenilor”, trupa lui Pep Guardiola a învins categoric fotbalul negativ propus de Jose Mourinho.
City a exploatat perfect slăbiciunile din sistemul 4-2-3-1 folosit de Spurs, atât prin jocul dezinvolt și perfect sincronizat, cât și prin calitatea individuală a jucătorilor. Modul în care cele două echipe s-au exprimat pe teren este argumentul suprem în eterna dezbatere, ofensiv vs defensiv, iar prima variantă s-a dovedit câștigătoare. Aplicat la perfecțiune, fotbalul artistic și bazat pe conexiunea continuă între compartimente, va rămâne motivul principal pentru care fotbalul este, și va fi, cel mai iubit sport de pe planetă.

Rezumatul meciului Manchester City - Tottenham 3-0

La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM O ZI

Sistemul lui Guardiola și instinctul lui Gundogan au distrus planul lui Mourinho

Jose Mourinho a optat pentru un sistem rigid 4-2-3-1 în care cei doi mijlocași din fața apărării au fost ridiculizați de mașinăria de fotbal a lui City. Foden și Sterling au ținut lateralii adverși ocupați iar din asta au rezultat spațiile intermediare descoperite în apărarea lui Spurs.
4-3-3 ul lui Guardiola s-a modificat eficient și rapid într-un 2-3-2-3 pe fază de tranziție ofensivă, Stones și Laporte centrali, Zinchenko – Rodri – Cancelo mijlocași, Gundogan, Bernardo interi, Sterling și Foden extreme iar Jesus centru înaintaș mobil.
La faza în care City a primit penalty, jucătorii lui Guardiola au exploatat spațiile libere deschise în apărarea adversă. Sterling este preluat de lateralul advers, Jesus blochează prin prezența sa un fundaș central, Cancelo urcă în extrema opusă pentru a-l elibera pe Foden să vină la interior. Întregul tipar tactic este implementat de Guardiola la echipă pentru a deschide în cazul de față spațiul intermediar, astfel Gundogan pătrunde și este faultat de Hojberg, care în dorința de a acoperi în defensivă este prins pe picior greșit.
https://i.eurosport.com/2021/02/14/2994177.png
La fel se întâmplă și la faza golului doi unde, tot Gundogan, pătrunde în spatele mijlocașului defensiv printr-o breșă deschisă între fundașul central și cel lateral. Aici agilitatea și tehnica lui Sterling fac diferența, dar și sincronizarea paselor pe poziție viitoare își spune cuvântul.
https://i.eurosport.com/2021/02/14/2994178.png
Golul 3 provine după o lansare a lui Ederson în adâncime pe spațiu liber a lui Gundogan. Degajarea vine în zona de teren în care City avea deja o superioritate creată, este de observat cum Jesus își fixează adversarul direct în zonă centrală în timp ce Foden este liber în extremă. Lateralul lui Spurs este din nou izolat iar trupa de pe Etihad marchează golul decisiv.
https://i.eurosport.com/2021/02/14/2994179.png
Manchester City a fost o echipă încântătoare în victoria de aseară, a produs fotbal și a încântat suporterii de fotbal din întreaga lume. Pep Guardiola dacă reușește să mențină același nivel în cadrul echipei va reuși să obțină un nou trofeu în Premier League, complet meritat. Jucătorii săi par deblocați după un start timid de sezon, aplică perfect pe teren schemele de joc și își ridiculizează adversarii direcți.
De cealaltă parte, Spurs este previzibilă, în încercarea de a completa linia defenisvă de 4 jucători, mijlocașii defensivi au expus zonele din spate cu ușurință, o dovadă că jocul defensiv rigid și temător nu poate bloca imaginația fotbalului total al cărui direct moștenitor Pep Guardiola este.
https://i.eurosport.com/2021/02/12/2992834.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34